USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Enkaz kent Hatay’da duygusal yıkım

Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde, yakınlarını kaybeden vatandaşların duvarlara yazdığı yazılar duygulandırıyor.

Enkaz kent Hatay’da duygusal yıkım
21-06-2023 12:09
Google News
6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yıkım Hatay'da meydana geldi. Depremin ardından Antakya ilçesinde ağır hasarlı binaların ve iş yerlerinin duvarlarına yakınlarını kaybeden vatandaşların, ‘Onlar buradayken nasıl terk edilir bu şehir', ‘Gitmedik ki dönelim', ‘Annemi çok özlüyorum', ‘Buradan bir rüm rüm geçti' şeklinde yazdığı yazılar, görenleri duygulandırıyor.

“Duvardaki yazıları okurken duygulanıyoruz, gözlerimiz yaşarıyor”

İş makinesi operatörü Duran Uğur, yıkımlar esnasında duygusal anlar yaşadığını dile getirerek, “35 senedir bu işi yapıyorum. Bu işten emekliyim. 3.5 aydır buradayım, şehirde her şey çok zor durumda. Rabbim beterinden saklasın. Duvardaki yazıları okurken duygulanıyoruz, gözlerimiz yaşarıyor. İnsanların hayalleri olduğu gibi hafriyatın içerisine karışmış. En zor işlerden birisi, içler acısı” dedi.

İş makinesi operatörü Mehmet Karadağ da en zorlandığı çalışmalardan birisi olduğunu ifade ederek, “Görmesen bile hissedebiliyorsun. Bütün evlerin duvarları yıkılmış. İnsanlar ölmüş, kapı, pencere yok. Yani çok zor durum. Her vurduğunda insan bir acı hissediyor. Dünyadaki en zor çalışma şu an bu. Herkesin yardımcı olması lazım, çok zor bir olay” şeklinde konuştu.

Veysel Korkmaz - İsa Akar - Hakan Sahilli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?