USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emre Ustaosmanoğlu: Saadet tabanı Kılıçdaroğlu ve CHP'yi desteklemeyecek

Haber7'ye özel açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Emre Ustaosmanoğlu, Saadet Partisi tabanının Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'yi desteklemeyeceğini söyledi.

Emre Ustaosmanoğlu: Saadet tabanı Kılıçdaroğlu ve CHP'yi desteklemeyecek
12-05-2023 17:09
Google News

HABER7 - ÖZEL

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Emre Ustaosmanoğlu, Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi mensubu on binlerce kişinin CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olmayacağını dile getiren Ustaosmanoğlu, "Hala Saadet Partisi'nde görev yapan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımıza soruyorum. Diyorum ki gerçekten Kılıçdaroğluna ve CHP’ye oy verecek misiniz? Asla, kesinlikle .. Bu dönüşü alıyoruz. O yüzden çok az bir katkısı olacak bu üzüldüğümüz konu. Saadet Partisi'ni tabanını böyle bir ittifaka sokmak zorunda bırakan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Yönetimini gerçekten üzüntü ile karşılıyorum. Dava insanları vardı orada. Erbakan Hocamızın yolundan giden insanlar vardı. Bugün ömür boyu beraber olamayacağımız insanlarla ittifaka sokmak zorunda bırakmışlardır tabanı. Dolayısıyla taban bu ittifakı desteklemeyecek." ifadelerini kullandı.

Muhabirimiz Müge Çakmak’a konuşan Emre Ustaosmanoğlu ile gerçekleştirdiğimiz söyleşi şöyle…

SAHADA ÇOK GÜZEL KARŞILANIYORUZ

Seçim startının verildiği ilk andan itibaren sizlerde çalışmalarınıza devam ediyorsunuz. Sahadaki son durum nedir?

9 Nisan’da adaylıklar açıldı hemen o gece milletvekilleri toplantıya başladık. 10 Nisan’da hemen sahadaydık milletimizle kucaklaşmaya başladık. Çok hızlı bir giriş yaptık. Cumhurbaşkanımıza olan teveccühü Ak Partiye olan teveccühü görmeye başladık. Şuanda da artarak devam eden bir trend var. Gerçekten sahada çok güzel karşılanıyoruz. Ak Partinin selamını duyan Cumhurbaşkanımızın selamını duyan herkes bizi büyük bir tebessüm ile karşılıyor. Teşkilatlarımız azimle gayretle ve heyecanla çalışıyorlar. 

MİLLETİMİZ PABUÇ BIRAKMADI

Sahada vatandaşın beklentisi nedir?

Beklenti istikrarın bu yükseliş trendinin ve başarının devam etmesi. O yüzden Cumhurbaşkanımıza olan teveccüh de bundan dolayıdır. 20 yıldır yapılan hizmetler görüldü karalama kampanyaları bir taraftan algı oluşturmalar bir taraftan medya baskısı bir taraftan yurt dışı baskısı bir taraftan gelirken milletimizin buna papuç bırakmadığını gördük. Bunu zaten saha o kadar çok belli ediyor ki  bu rahatlıkla sahada 35 gündür yaklaşık devam ediyoruz çalışmalarımıza. Beklenti başarının devam etmesi. Cumhurbaşkanımızın görevine devam etmesini istiyor milletimiz. 

ON BİNLERCE SAADET'Lİ İTTİFAĞA SICAK BAKMIYOR

CHP ve Saadet Partisi tavanda bir ittifak yaptı. Bu tabana nasıl yansıyacak?

Bizim Saadet Partisi'nden, Ak Parti'ye geçiş yapmış olmamız zaten tabanın buraya uyum sağlayamayacak olmasından. Bizim gibi 10 binlerce arkadaşımızın da çok büyük bir oranın da düne kadar Saadet Partisinde yer alan birçok arkadaşımızın da  bu ittifaka sıcak bakmadığını biz biliyoruz zaten. Bunun karşılığı olmayacak. Saadet Partisi'nin Millet İttifakı'na ya da CHP’ye bir katkısı olmayacağını düşünüyorum. Yönetim kadrosu birkaç milletvekili adayı ve çok dar kapsamlı bir kadro bu yola girdi. Ama biz biliyoruz ki tepkileri de alıyoruz. Saadet Partisi'nde yüksek disiplin kurulu üyesi olarak görev yaptım, ilçe başkanı, il başkan yardımcılığı olarak görev yaptım 20 yıldır Saadet Partisindeyim Kasım 2022’de istifa ederek ayrıldım. Dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanında arkadaşlarımız var. Hala Saadet Partisi'nde görev yapan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımıza soruyorum. Diyorum ki gerçekten Kılıçdaroğluna ve CHP’ye oy verecek misiniz? Asla, kesinlikle .. Bu dönüşü alıyoruz. O yüzden çok az bir katkısı olacak bu üzüldüğümüz konu. Saadet Partisi'ni tabanını böyle bir ittifaka sokmak zorunda bırakan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Yönetimini gerçekten üzüntü ile karşılıyorum. Dava insanları vardı orada. Erbakan Hocamızın yolundan giden insanlar vardı. Bugün ömür boyu beraber olamayacağımız insanlarla ittifaka sokmak zorunda bırakmışlardır tabanı. Dolayısıyla taban bu ittifakı desteklemeyecek. 

BUNU ANLAMAK ÇOK GÜÇ

Saadet Partisi’nin binasına Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının asılmasını nasıl yorumluyorsunuz?

Tek kelime kullanırsak tam bir fecaat. Saadet Partisi bu işi neden böyle sahiplendi ben anlamıyorum. Şu anda ittifakta 7 parti var. Biri CHP diğerleri HDP, İYİ PARTİ, DEMOKRAT PARTİ, GELECEK PARTİSİ, DEVA PARTİSİ. Bakınız hiçbirinin genel merkezinde hiçbirinin ilçe başkanlıklarında bu fotoğraf yok, sadece Saadet Partisi'nde var. Bunu anlamak çok güç. Bir ittifakta bulunduğunuz hadi yani bu genel başkanın fotoğraflarını binalarınıza asmak ne demek. Zaten Cumhurbaşkanı adaylığının orada açıklanması önünde oluşan hadiseler, mücahit Kılıçdaroğlu demeler. İttifak yaptınız da birbirinize benzemek zorunda değilsiniz. Diğer partiler bunu yapmazken sadece Saadet Partisi’nin yapması iki durum var. Bir kahroluyorum 20 senemi verdim ömrümü verdim Saadet Partisine o manzarayı görmek istemezdim buna kahroluyorum. Seviniyorum o gün orada değildim.

HİZMETLERİN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR

14 Mayıs'a çok az kaldı. Neden Türkiye için o gün tarihi bir gün olacak?

Neden o gün tarihi bir gün Türkiye için tamam mı devam mı meselesi. Türkiye 20 yıldır elde etmiş olduğu kazanımları, milli ve yerli aracını, İHA’sını, SİHA’sını, TCG Anadolu’sunu hizmete açmış olduğu, ibadete açmış olduğu Ayasofyasını tekrar devam ettirecek mi ettirmeyecek mi meselesi. Çünkü karşı tarafta bir ittifak var bu ittifakın vaatleri kapatacaz, israf ettiniz gereksiz yere yaptınız vaadleriyle havaalanımız, köprümüze bu zamana kadar yapılan tüm hizmetlere karşı durdular. Ama Türkiye bunları elde etti. Tekrar kapanmasından bitirilmesinden endişe ediyoruz ve bu ittifak bunu vaat ettiği için endişe ediyoruz. Dolayısıyla bu hizmetlerin devam etmesi gerekiyor. O yüzden tamam mı devam mı diyoruz. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın yeniden iktidara gelmesiyle yeniden Cumhurbaşkanı olarak Beştepe’ye  gitmesiyle Türkiye için sadece 5 sene değil Türkiye yüzyılı vizyonu diyoruz ya yüzyıllık bir hedef aslında bu yeni hizmetlerinde geleceği hem bu hizmetlerin devam edeceği çocuklarımıza torunlarımıza nesillerimize güzel mirasların bırakılacağı bir döneme giriyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanımızın devam etmesi gerekiyor. İstikrarın devam etmesi gerekiyor. 7 Mayıs’ta İstanbul’da büyük bir miting yaptık. Bu mitingin heyecanını biz mitinge gitmeden birkaç gün önceden sahada hissettik. Sahada selam veriyoruz, Pazar günü mitingdeyiz diyorlar. Yollara bu heyecan yansıdı. Trafik tıkandı, insanlar miting meydanına gelemediler. Bu heyecanı biz gördük. İstanbullunun ben 14 Mayıs’ta muazzam bir oy oranı ile hem Ak Partiyi çok güzel bir şekilde meclise taşıyacağız hem de Cumhurbaşkanımızı Beştepe’ye Cumhurbaşkanı olarak göndermiş olacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?