USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emine Erdoğan: Bağcılar Belediyesi'nin tüm belediyelerimize örnek olmasını diliyorum

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali, Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Erdoğan, "Bağcılar Belediyesi'nin tüm belediyelerimize örnek olmasını diliyorum" dedi.

Emine Erdoğan: Bağcılar Belediyesi'nin tüm belediyelerimize örnek olmasını diliyorum
03-12-2022 11:32
Google News

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali, Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Hayatın her alanında engellileri değer üreten, bağımsız insanlar olarak daha fazla görmeyi ümit ettiğini söyleyen Erdoğan, “Bu vesileyle Avrupa'nın en kapsamlı engelli eğitim merkezlerinden bir tanesini inşa eden Bağcılar Belediyesi'ni bir kez daha tebrik ediyor, tüm belediyelerimize örnek olmasını diliyorum” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında bugün Bağcılar Belediyesi tarafından 2. Engelsiz Dünya Dostu Festivali düzenlendi. Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen programa; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da konuk oldu. Engellilerden oluşan Diyarbakır Halk Oyunları Ekibi, Erdoğan’ı folklor gösterisiyle karşıladı.

"EN BÜYÜK ENGEL ÖNYARGILARDIR"

Tanıtım filminin yayınlanmasının ardından programda konuşan Erdoğan, “Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği ikinci engelsiz dünya dostu festivalinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Güçlü toplumlar, bütün vatandaşlarına potansiyellerini gerçekleştirecekleri koşulları sağlayabilen toplumlardır. Tüm vatandaşlarını sosyal hayata katamayan bir toplum ise engellidir. Toplumsal engellerimizi ortadan kaldırmak önce eksikliklerimizi fark etmek ve ardından gidermek için el birliği ile çalışarak mümkün olabilir. Bugün artık ülkemizde engelli bireylerin önündeki en büyük engel ön yargılardır. Ön yargıların oluşturduğu bariyerleri ancak birlik olarak ve başarı örneklerini arttırarak aşabiliriz. Uluslararası başarılarına şahit olduğumuz sporcu ve sanatçılarımız gençlerin ihtiyaç duyduğu rol modeller ve ülkemizin gurur kaynaklarıdır. Bunun bir örneği olarak yakın zamanda ampute futbol takımımız engelleri aşarak dünya şampiyonu oldu. Ve ön yargıları yıkacak önemli bir adım attı. Geleceğe dair kuran engelli gençlerimize yeterli çabayla her şey mümkün olabileceğini bu vesileyle gösterdiler" dedi.

"BU TARZ PROGRAMLARIN VARLIĞI ÇOK ÖNEMLİ"

Engellilerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, fırsat eşitliğinden yararlanan haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkân tanımak amacıyla ülkemizde son 20 yılda çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Erdoğan şunları söyledi:

“Bütün şehirlerimizi engelsiz hale getirmek hükümetimizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Engellere erişebilirlik ilkeleriyle tasarlanmış mekanlarla ve teknolojiyle hep birlikte aşacağız. İş yerlerinde, sokakta, kamuda ve özel sektörde engelli bireylerimizi değer üreten, bağımsız insanlar olarak daha fazla görmeyi ümit ediyorum. Bu vesileyle Avrupa'nın en kapsamlı engelli eğitim merkezlerinden bir tanesini inşa eden Bağcılar Belediyesi'ne bir kez daha tebrik ediyor, tüm belediyelerimize örnek olmasını diliyorum. Her birey ile bağ kurabilen, engele değil kişiye odaklanan bir toplumsal vicdanın yaygınlaştırmayı amaçlayan bu tarz programların varlığı çok ama çok kıymetli. Başta Bağcılar Belediyemiz olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”

ENGELLİLER VE AİLELERİ EN ÖNDE FERTLER HALİNE GELDİ

Engellilerin hayallerini gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın engellilerle ilgili yapmış olduğu çalışmalar hem belediyemizin hem hükümetimizin çalışmalarıyla engellilerimiz ve aileleri en önde olan fertler haline geldi. Engelliler sarayımız sizlerin de katılımıyla 2011 yılında hizmete açılmıştı. 11 yıllık süreç içerisinde çok büyük adımlara vesile oldu. Burada engelli bireylerimizin sadece hayata katılımı değil aynı zamanda hayatta öncü bireyle olması adına büyük hizmetler yapıldı. Var olan çalışmalarımızın niteliğini daha da ilerilere götürme gayreti içerisindeyiz. Ülkemizde engelli ailelerimizle ve engelli bireylerimizle birlikte inşallah daha da ileriye, daha da iyi noktalara gelinmesine, burada yapılan süreçler vesile olacak” diye konuştu. Konuşmanın ardından Özdemir, Erdoğan’a özel bir tablo hediye etti.

BAŞARILI KURSİYERLER VE SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda “Engelsiz Üniversite” projesinde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Öte yandan festival kapsamında; boccia, tekerlekli sandalye basketbolu, okçuluk, steam, bilek güreşi, akıl ve strateji oyunları olmak üzere toplam 6 branşta düzenlenen müsabakalarda şampiyon olanlara madalyaları verildi. Daha sonra atölyeleri gezen Erdoğan, kursiyerlerin çalışmalarını yerinde izledi ve onları tebrik etti.

Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'ndaki 'Herkes Hayat Doludur' isimli fotoğraf sergi alanını da gezen Erdoğan, etkinliğin sonunda hatıra fotoğraf çekildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?