USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Elon Musk, Twitter’ın yüzde 9.2’sini satın aldı: Satın alımdan sonra Twitter hisseleri...

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ın algoritmasını taraflı bulduğunu söyleyen Elon Musk, kendi sosyal medya platformunu kurma fikrine sıcak baktığını söylemişti. Sık sık Twitter'ı eleştiren ünlü milyarderden dikkat çeken bir yatırım geldi. Elon Musk, Twitter'ın yüzde 9.2'si

Elon Musk, Twitter’ın yüzde 9.2’sini satın aldı: Satın alımdan sonra Twitter hisseleri...
04-04-2022 15:56
Google News

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter'ın önemli ortaklarından birisi haline geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bugün yayımlanan kayıtlara göre Musk, Twitter’ın yüzde 9.2'sini temsil eden satın alarak 73.5 milyon paya sahip oldu.

Musk'ın aldığı pay, Twitter’ın Cuma günkü kapanış fiyatına göre 2.8 milyar dolardan fazla değere sahip. Haberin ardından Twitter hisseleri açılış öncesi işlemlerde yüzde 26.1 yükseldi.

Twitter hisseleri son 1 yılda ise yüzde 38 değer kaybetmişti.

2 HAFTA ÖNCE ELEŞTİRDİ

Elon Musk yaklaşık 2 hafta öncesinde Twitter algoritmasını taraflı olmakla eleştirmiş ve bu platform üzerinde anket açarak Twitter'ın ifade özgürlüğü prensiplerine uyup uymadığını sormuştu.

Forbes'a göre 287 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. insanı olan Elon Musk'ın Twitter'da 80.1 milyon takipçisi bulunuyor.

Elon Musk, geçtiğimiz hafta Twitter’ı taraflı olmakla suçlamıştı. Musk, bugün Twitter’ın yüzde 9.2’sini satın aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?