USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

El Cezire: Körfez Türkiye ile bağları güçlendirecek

El Cezire yayınladığı analizde seçim sonuçlarından KİK üyelerinin duyduğu memnuiyeti yazdı. Üye ülkeler ve Türkiye arasında işbirliklerinin artacağı ifade edildi.

El Cezire: Körfez Türkiye ile bağları güçlendirecek
06-06-2023 15:09
Google News

El Cezire’de yer alan bir analizde 28 Mayıs seçimlerini Erdoğan’ın kazanmasının Körfez ülkelerini tarafından memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

“Erdoğan'ın yeniden seçilmesi Türkiye-Körfez ilişkileri açısından ne anlama geliyor?” başlıklı analizde “Türkiye cumhurbaşkanının bölgesel liderlerle kişisel bağlarının yanı sıra ekonomik ve savunma anlaşmaları ilişkileri artıracak.” dendi.

KİK MEMNUNİYETLE KARŞILADI

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 28 Mayıs'taki benzeri görülmemiş ikinci tur seçimlerindeki zaferi, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) yetkilileri tarafından memnuniyetle karşılandı çünkü bu, Ankara üye ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirecek ve bir devamlılık duygusu getirecekti”

Analizde Türkiye’nin Katar, BAE ve Suudi Arabistan ile ilişkilerini geliştireceği belirtilirken Erdoğan’ın önümüzdeki aylarda Körfez’i ziyaret etmesinin beklendiği söylendi.

İLİŞKİLER GELİŞECEK

“Erdoğan'ın yeniden seçilmesi, birçok Körfez yetkilisini rahatlattı çünkü rakibi Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin KİK'e yönelik dış politikasını muhtemelen onların çıkarlarını baltalayacak şekilde değiştirmiş olacaktı. Özellikle Katar'ın, Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda Ankara ile ilişkilerinin derecesinin düşmesinden korkmak için nedenleri vardı.”

'Türk şirketleri, eğlenceden turizme ve gıda üretimine kadar pek çok sektörde, KİK ülkelerinin hidrokarbonlara olan bağımlılıklarından kurtulmalarına yardımcı olmada önemli bir rol oynayabilir' diyen Al jazeera Körfez pazarındaki Türk firmalarına da dikkat çekti.

Haberde 'Türk firmaları, özellikle inşaat sektöründe, uzun süredir Körfez pazarlarına girerek havalimanlarından otoyollara, stadyumlardan yüksek binalara kadar mega projelerin büyümesine katkıda bulundu' ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?