USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun HDP ile ilişkisi dikkat çekiyor

CHP'de yaşanan parti içi krizin taraflarından olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP ile olan ilişkisi dikkat çekiyor.

Ekrem İmamoğlu'nun HDP ile ilişkisi dikkat çekiyor
02-06-2023 14:09
Google News
HABER 7 - ÖZEL

14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihli seçimlerde büyük bir hüsran yaşayan muhalefette kazan kaynarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu da sallantıda bulunuyor. CHP'de yaşanan parti içi krizin taraflarından olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik parti dışından da destek verildiği görülüyor. Bu bağlamda İmamoğlu ile HDP arasındaki ilişki dikkat çekiyor.

İMAMOĞLU HDP'YE SAHİP ÇIKMIŞTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile HDP arasındaki sıcak ilişkiyi gözler önüne seren birçok detay bulunuyor. İmamoğlu ile HDP kamuoyu önünde sık sık birbirlerine sahip çıkarken bu durumun bir örneği 31 Mart 2021 tarihinde yaşanmıştı. İmamoğlu, söz konusu tarihte, HDP'ye açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, " Altı milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım." ifadelerini kullanmıştı.

PERVİN BULDAN VE MİTHAT SANCAR'DAN İMAMOĞLU'NA DESTEK

14 Aralık 2022 tarihinde de HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki göstermişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İmamoğlu hakkında verilen karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sayın İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir. Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir. Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz” demişti. Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da Twitter hesabından paylaştığı mesajında “Ekrem İmamoğlu'ya verilen ceza, kayyım darbesiyle başlatılan siyasi kumpas sürecinin bir devamıdır. Kumpaslarla, yargı darbesiyle siyaseti ve ülkenin geleceğini şekillendiremeyeceksiniz! Ortak demokrasi mücadelesiyle bu dönemi kesinlikle sona erdireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU, HDP İLE İŞBİRLİĞİNE TEPKİ GÖSTEREN PAZARCIYA 'AHLAKSIZ' DEMİŞTİ

28 Mayıs seçimleri öncesi Bayrampaşa'da bir pazarcı esnafı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na terör örgütü PKK ve HDP'nin desteğini aldıklarına dair eleştiride bulunmuştu. Pazarcı esnafıyla tartışmaya giren İmamoğlu, tepkinin artması üzerine esnafı hedef gösterip "Ahlaksızsın" diyerek hakaret etmişti. Öte yandan söz konusu esnaf, İmamoğlu'nun şikayetiyle gözaltına da alınmıştı.

DİLEK İMAMOĞLU'NDAN BAŞAK DEMİRTAŞ'A ZİYARET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile HDP arasındaki sıcak ilişkiye dair bir olay da 17 Ağustos 2019'da yaşanmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'la buluşmuştu. Buluşmada doğum günü olan Demirtaş için pasta kesilmişti. Buluşmaya ev sahipliği yapan Selvi Kılıçdaroğlu, 'Selahattin Bey'i de ben insan olarak çok seviyorum, kendisiyle hiç bir zaman yüz yüze gelmedim ama hani hep yüreğimiz kendisiyle.'dediği ifade edilirken, Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun ise 'Ekrem de ben de onun ilçe başkanlığından beri, siyaset yapan insanların birbirleriyle ailecek tanışmasını önemli buluyoruz.' diye konuşmuştu. Buluşmanın ardından Gazeteci Ayşe Arman'a demeçler veren Dilek İmamoğlu, tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş ile görüşmesini, "Barış için, sevgi için adım atmanın neresi yanlış?" ifadeleriyle açıklamıştı.

EKREM İMAMOĞLU, BULDAN'IN KADINLAR GÜNÜ'NÜ KUTLAMIŞTI

Ekrem İmamoğlu, 8 Mart 2021 tarihinde, sosyal medua hesabı aracılığıyla HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Kadınlar Günü'nü kutlamıştı. Buldan, İmamoğlu'na teşekkür ederken İmamoğlu da "Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" demişti.

DEMİRTAŞ'A ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞTİ

14 Mayıs seçimleri öncesi Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için düzenlenen Van mitinginde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılımcılara hitap etmişti. İmamoğlu konuşmasında terörle ilişki içerisindeki belediyelere kayyım atanması uygulamasını eleştirmiş ve Selahattin Demirtaş'a özgürlük vaadinde bulunmuştu. Öte yandan Dilek İmamoğlu'nun 'zafer işareti' yaptığı mitinge giden birtakım kişiler tarafından “Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan” sloganı da atılmıştı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?