USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ekici: Basın Özgürlüğünde 10 Yılda 56 Sıra Geriledik

CHP Gaziantep Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında yaptıkları basın ziyaretlerini sürdürüyorlar. Ziyaretlerde ulusal ve yerel basının sorunları hakkında bilgi alan adaylar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) basın özgürlüğüne yönelik projelerini aktarıyorlar.

Ekici: Basın Özgürlüğünde 10 Yılda 56 Sıra Geriledik
15-10-2015 12:43
Google News
Basın ziyaretleri sonrası bir basın açıklaması yayınlayan CHP Gaziantep 1. sıra milletvekili adayı Akif Ekici “2014 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması’nda Türkiye, 180 ülke içerisinde maalesef ki 154. sırada yer almaktadır. Bu sıralamada Türkiye’nin yeni savaştan çıkan Irak ile Gambiya arasında kendisine yer bulması da son derece düşündürücüdür” dedi.


EKİCİ: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SADECE GAZETECİLER İÇİN DEGİL TOPLUM İÇİN DE ELZEMDİR



Basın özgürlüğünün sadece gazeteciler için değil toplumun geneli için hayati önem taşıdığına vurgu yapan Ekici şunları söyledi: “Son 13 yılda Türkiye’de basın, ileri demokrasiyle hiç bir şekilde bağdaşmayacak şekilde baskı ve sansür uygulamalarına maruz kalmıştır. TRT iktidarın taraflı propagandasının tellallığına soyunmuş, RTÜK program durdurma ve ceza uygulamalarıyla medya üzerindeki baskı ve sansürün aracı olmuş, TMSF kendisine devredilen medya kuruluşlarının iktidarın güdümüne girmesine hizmet eder hale gelmiştir. Gazeteciler tutuklanmakta ve muhalif görüşleri sindirmek için polis baskınları, vergi cezaları gibi antidemokratik uygulamalar devreye sokulmaktadır. Tüm bunlar basın özgürlüğünde Türkiye’yi dünya ülkeleri arasında dibe çekmektedir. Şu husus çok iyi bilinmelidir ki, basın özgürlüğü sadece basın mensupları için elzem değildir. Düşünce ve ifade özgürlüğünü de içinde barındıran basın özgürlüğü tek tek tüm vatandaşlar için de, toplumun geneli için de hayatidir. Çünkü basın vatandaşların ve toplumun sesi, gözü ve kulağıdır.”


CHP “ÖZGÜR BASIN” İÇİN TÜM YASAL VE MALİ TEDBİRLERİ ALACAK



CHP iktidarında düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün tam anlamıyla sağlanacağına dikkat çeken Ekici şöyle devam etti:  “Yurttaşlarımızın farklı kaynaklardan bilgilenme hakkını korumak ve medyayı bağımsız, özgür ve çoğulcu bir hale getirmek için tüm yasal ve mali tedbirleri alacağız. Medya kuruluşlarına ve mensuplarına karşı partizanca saldırılara ve keyfi cezalandırmalara son vereceğiz. Medya çalışanlarına iş güvencesi sağlayacağız. Yerel medya üzerindeki siyasi baskılara son vereceğiz ve yerel medya kuruluşlarını destekleyeceğiz. Ulusal ve yerel tekelleşmeyi engelleyecek önlemlerle bilgi kaynaklarının çeşitliliğini güvence altına alacağız.”
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?