USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ehliyeti olup 30 yaşından büyüklere duyuru yapıldı: Resmen başladı, Yapmayan rekor ceza öder

İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetler için yeni başlatıldığı daha önce duyurulmuştu. Bu durumda yeni döneme tamamen geçileceği ifade edildi. Bu tarihe kadar ehliyet sahiplerinin mutlaka yaptırması gerekiyor. Ehliyetini yeni ehliyet ile değiştirmesi gerekiyor. Ehliyetini değiştirmeyen vatandaşlara ise rekor ceza verileceği ifade edildi.

Ehliyeti olup 30 yaşından büyüklere duyuru yapıldı: Resmen başladı, Yapmayan rekor ceza öder
26-09-2022 12:14
26-09-2022 12:20
GAZİANTEP
Google News

15 Tl Ödenecek, Dev Cezası Var

Eski tip ehliyeti olan vatandaşların mutlaka yeni tip ehliyetini almaları gerektiği ifade edildi. Bunun için bir ödeme yapılması gerekiyor. Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabileceği paylaşıldı. Vatandaşlar ehliyet yenileme ücreti olarak 15 TL ödeyecek. Ehliyet değiştirmek için son tarih 31 Aralık 2022 olarak açıklandı. Bu tarihten önde ehliyetlerin yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Yeni ehliyet almayanlar ise para cezası ödeyecek.

Gerekli Evraklar

Konu ile ilgili olarak ehliyet değişikliği yapacak olanların bazı belgeleri hazırlaması gerekiyor. Bu doğrultuda gerekli belgeler şöyle paylaşıldı:

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

Randevu Alınması Gerekiyor

Ayrıca ehliyet yenileme işlemi yapacak olan vatandaşların randevu alması gerektiği bildirildi. Bu işlemler için NVİ’den randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından randevu alınabileceği aktarıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?