USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Düğün İçin Tarihi Mekanların Sunduğu Hizmetler

Düğünün için tarihi bir mekan arayışındaysan, kendileriyle görüşmeye gitmeden önce paketlerinde neler sunabileceklerini öğrenmen çok önemli. Öncelikle mekanların birbirinden farklı içerikte, birden fazla paketleri oluyor. Bu paketlerde yemek servisi, fotoğraf çekimi, süsleme gibi birçok hizmeti fiyat dahilinde sunabiliyorlar. İstemediğin hizmetlerin paketlerden çıkarılmasını talep edebiliyor, onun yerine başka seçenekler ekletebiliyorsun.

Düğün İçin Tarihi Mekanların Sunduğu Hizmetler
28-03-2023 13:12
28-03-2023 13:16
GAZİANTEP
Google News

Düğünün için tarihi bir mekan arayışındaysan, kendileriyle görüşmeye gitmeden önce paketlerinde neler sunabileceklerini öğrenmen çok önemli. Öncelikle mekanların birbirinden farklı içerikte, birden fazla paketleri oluyor. Bu paketlerde yemek servisi, fotoğraf çekimi, süsleme gibi birçok hizmeti fiyat dahilinde sunabiliyorlar. İstemediğin hizmetlerin paketlerden çıkarılmasını talep edebiliyor, onun yerine başka seçenekler ekletebiliyorsun.

Yemek servisi, tarihi mekanların tamamında bulunan bir hizmet. Kokteyl ve yemekli olmak üzere iki farklı kategoride menüler sunuyorlar. Bu menüler de lezzetlerin çeşitlerine göre kendi içerisinde ayrılıyor. Düğünden önce mekana giderek menü tadımı yapabiliyorsun. Konuklarına sunacağın yemekleri önceden deniyor ve beğenmediğin lezzetler olursa değiştirmelerini talep edebiliyorsun. Bu sayede tadından emin olduğun menüler sunuyorsun.

Tarihi mekanların ekipleri, profesyonel çalışanlardan oluşuyor. Prezantabl görünüme ve nezakete yüksek seviyede önem gösteriliyor. Servis personellerinin hızları sayesinde, yemekler en sıcak halleriyle konuklarına ulaşabiliyor. Ekibin başındaki organizasyon sorumlusu da hem düğün öncesi hem de düğün esnasında hep yanında oluyor. Davetlilerin, mekanların girişindeki karşılama hostesleri tarafından masalarına yönlendiriliyor.

Düğünlerin olmazsa olmazlarından biri kuşkusuz ki müzik hizmeti! Tarihi mekanlarda bu hizmet en iyi şekilde veriliyor. Anlaşmalı oldukları DJ ve orkestralardan dilediğinle çalışabiliyorsun. Genelde dans pisti için geniş bir alan ayırıyorlar. Ayrıca mekanlar eski dönemlerden gelmiş olsa da ses ve ışık sistemlerinin son teknoloji olmasına özen gösteriliyor.

 

Tarihi Mekanların Davet Alanlarının Özellikleri

  • Tarihi mekanların büyük kısmı, hem açık hem kapalı alanlarıyla hizmet veriyor. Düğün yapacağın mevsime ve tarzına göre bu alanlardan sana en uygun olanını seçebiliyorsun.
  • Açık alanlara baktığımızda karşımıza havuz başı, koru, kır bahçesi gibi farklı seçenekler çıkıyor.
  • Açık alanda düğün yapacaksan ve eğlencenin ilerleyen saatlere kadar devam etmesini istiyorsan, mekanın kapalı salonunu after party alanı olarak değerlendirebiliyorsun.
  • Davet alanlarının tamamında ses, ışık ve sahne sistemleri bulunuyor. Bu sistemleri çok iyi şekilde konumlandırıyor ve sesin her yere eşit şekilde dağılmasını sağlıyorlar.
  • Tarihi yapılardaki kapalı düğün alanları, yüksek tavanlı olmalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle döneminde yüksek tavanlı yapıların popüler olduğu mekanlarda, kapalı alanda olsan dahi kendini ferah bir atmosferde gibi hissediyorsun.
  • Tarihi mekanların balo salonlarında, birbirinden güzel birçok detay bulunuyor. Kafanı çevirdiğin her noktada farklı bir tarihi dokuyla karşılaşabiliyorsun.
  • Deniz kenarında yer alan bazı yalıların kendisine ait iskeleleri olabiliyor. İskeleler, nikah seremonileri için özel olarak hazırlanabiliyor.
  • Düğünlere özel olarak tasarlanmış davet alanlarının haricinde, konukların alana girmeden önce bekleyebileceği lobi benzeri dinlenme yerleri bulunuyor. Misafirler burada yapıyı inceleme fırsatı da bulabiliyor.
  • Tarihi balo salonlarında genelde büyük pencereler ön plana çıkıyor. Birçok mekanda bu pencerelerin tarihi dokusu korunuyor.

 

Tarihi Mekanlarda Düğünlere Özel Konseptler

Tarihi mekan deyince akla ilk olarak vintage düğün konseptleri geliyor elbette. Özellikle son dönemlerde vintage tarzda dekorasyonlar, herkes tarafından yoğun ilgi görüyor ve pek seviliyor. Tarihi mekanların kendisine özgü bir atmosferi ve mimarisi olduğu için süslemelerde çok abartıya kaçmamak gerekiyor. O yapının dokusunu ortaya çıkaracak ve uyum sağlayacak konseptler seçmeni öneriyoruz.

Eski dönemlere ait sarayların ve köşklerin duvarlarında altın sarısı detaylara çok fazla rastlıyoruz. Durum böyle olunca mekanlar davet alanını boğmamak için masa ve sandalye giydirmelerini beyaz kumaşlarla yapıyorlar. Konseptte kullanılan aksesuarların bazılarına yapılan minik altın sarısı dokunuşlarla da alan ve dekorasyon uyumunu yakalamış oluyorlar. Özellikle gold şamdanlar çok tercih ediliyor.

Bazı tarihi mekanların girişinde görkemli merdivenler bulunuyor. Bu merdivenlerden inerek davet alanına asil bir giriş yapabiliyorsun. Merdivenlerin ihtişamı fazlasıyla yerinde olduğu için konsept adına sade bir kırmızı halı kullanmak dahi yeterli olabiliyor. Dileyen mekanlar, tırabzanları da çiçekler veya tüllerle süsleyebiliyorlar. Devasa kristal avizelerden yansıyan ışıklar, kırmızı halıdaki çiftleri şahane gösteriyor.

Tarihi mekanların standart konseptleri bulunuyor ama dilersen farklı tarzda konseptler de hazırlayabiliyorlar. Tabii bunlar ekstra aksesuar temini ve planlama gerektireceği için ücretleri etkileyebiliyorlar. Mekanların anlaşmalı organizasyon firmaları oluyor ve senin istediğin tarzda bir süsleme için onlarla çalışıyorlar. Kişiselleştirilmiş pist giydirmeleri, isme özel panolar ve bunlar gibi daha birçok ekstra talepte bulunabiliyorsun.

 

Tarihi Mekanda Evlenmenin Avantajları

Tarihi bir mekanda evleneceksen, çok şanslı olduğunu bilmelisin. O mekanlarda daha önce kim bilir kaç kişi “Evet” dedi? O balo salonlarında, yüzyıllar önce yaşayan insanların kahkahaları yankılandı. İşte böyle düşününce her şey daha anlamlı hale geliyor. Bu kadar uzun süre ayakta kalmış bir yapıda düğün yapmak, bir ömür sürecek evliliklerin en güzel temelini oluşturuyor.

Düğünlere ev sahipliği yapan tarihi mekanların çoğu, isim olarak büyük bilinirliğe sahip. Yani davetiyede mekanın adını gördüğü an tüm konuklarının şaşıracağına ve sevineceğine emin olabilirsin. İsmiyle bile asaletini belli eden yerlerden bahsediyoruz. Tabii bu durum ulaşımda da kendini gösteriyor. Bazı tarihi yerler o kadar popüler ki, davetlilerinin navigasyon kullanmasına dahi gerek kalmıyor.

Şahane manzaralar sunuyor olmalarını da göz ardı edemeyiz elbette. Deniz, orman, doğa, şehir… En güzel manzaralar bu mekanlardan seyrediliyor. Düğün esnasında çektireceğin fotoğraflara harika fonlar oluşturuyorlar. Ayrıca düğün albümü çekimlerin için ekstra bir alan araştırmana gerek kalmıyor; düğünden önce biraz erken gelip tüm çekimlerini bu tarihi mekanlarda yaptırabiliyorsun. Tüm tarihi düğün mekanları için https://dugunuzmani.net/tarihi-mekanlar/ sayfasını ziyaret edebilirsin.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?