USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DTSO’dan husumetliler için diyalog ve uzlaşı çağrısı

DTSO Meclis üyelerinin yüksek katılımıyla yapılan toplantıda DTSO'nun daha önceki yıllarda da kamuoyunu dikkatini çekmeye çalıştığı bu tarz olaylara zemin oluşturan nedenler detaylıca ele alındı. Toplantıda, "Tarım arazilerinde yapılan toplu

DTSO’dan husumetliler için diyalog ve uzlaşı çağrısı
16-06-2023 21:39
Google News

DTSO Meclis üyelerinin yüksek katılımıyla yapılan toplantıda DTSO'nun daha önceki yıllarda da kamuoyunu dikkatini çekmeye çalıştığı bu tarz olaylara zemin oluşturan nedenler detaylıca ele alındı. Toplantıda, "Tarım arazilerinde yapılan toplulaştırma işleminde yapılan yanlışlıklar, hazine arazileri ile ilgili hukuki süreçlerin yıllarca sürmesi ve genel manada hukuki süreçlerin ağır işlemesi bu tarz olayların yaşanmasının başlıca nedenlerindendir. Bunun yanı sıra bireysel silahlanmanın artması, genel manada toplumun uzlaşı ve barış ikliminden uzaklaşması anlaşmazlıkların bu şekilde sonuçlanmasına yol açmakta" görüşü paylaşıldı.


Toplantıda; bölgede ve kentte yaşanan bu tarz olayların önüne geçmek için hukuki süreçlerin hızlıca neticelendirilmesi, toplulaştırmadan kaynaklanan sorunların doğru bir şekilde tespit edilip çözüme kavuşturulması gerektiği vurgulandı.


Kent sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve kentte yaşayan her vatandaşın husumete sebebiyet verecek meselelerde daha fazla duyarlı olması gerektiği değerlendirilen toplantıda, toplumsal barışın devamı için elinden geleni yapması gerektiği belirtildi.


DTSO Meclisi olarak, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ile birlikte vatandaşların bu tür sorunlarının çözümünde uzlaşma heyetinin kurulmasının zorunlu olduğunun gözlemlendiği değerlendirildi. DTSO ayrıca, hayatını kaybedenler için yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunarak, taraflara sükunet ve sağduyu çağrısı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?