USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

DTSO’da “2024 Yılı Finansal Beklentiler” toplantısı

DTSO’da “2024 Yılı Finansal Beklentiler” toplantısı
11-01-2024 14:38
Google News

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Türkiye İş Bankası işbirliğinde “2024 Yılı Finansal Beklentiler” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


DTSO Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yerlikaya, Yatırım Anadolu Bölge Direktörü Serdar Akıner, Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, DTSO Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, DTSO Meclis Üyeleri, Diyarbakır Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Gündoğdu, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen ve DTSO üyeleri katıldı.


Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Oda olarak çok önemli bir toplantı düzenlediklerini söyledi.


Türkiye’deki finansal gelişmelerle ilgili uzmanların sunum yapacağını belirten Kaya, “Türkiye’nin genel anlamda finansa erişim ve finansla ilgili yol alma konusunda hepimizin önünde çok önemli bir sorun var. Özellikle bizler gibi bankada para tutmaktan çok yatırımı seven, her bir yatırımdan sonra nasıl ikinci bir yatırım yaparım düşüncesinde olan iş insanları için ucuz maliyetli para bulmak çok çok önemli. Bugün maalesef faiz oranları yüzde 60 bantlarında kredi kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunun da sürdürülebilir olmadığını çok iyi biliyoruz. Bilgilendirme toplantısında uzmanlarımızın burada yapacakları sunumlar ve öngörülerin ardından yatırım yaparken daha temkinli alacağız. Türkiye’deki ekonomik sorunlarla ilgili son dönemlerde somut bazı adımlar atılıyor, saydamlık ve adalet olmadığı sürece yalnızca ekonomik önlemlerle krizi engelleme şansımız yok. En önemli konulardan bir tanesi bu ama aynı zamanda bizim bir de bölgesel ve özellikle kentsel sorunlarımız var. Gerek ipotek sorunu, gerekse de firmalarımızın özellikle bölgedeki bankaların limit yetersizliği veya büyüyen firmaların ihtiyacını karşılayamama bizim bölgesel anlamda önemli sorunlarımız. Bugün İş bankasıyla yarın diğer bankalarla yapacağımız bu tür çalışmalarla, yerel anlamda yaşadığımız bu sorunların da giderilmesine katkı sağlayacaktır. Diyarbakır dinamik bir kenttir. Diyarbakır verginin yatırımı karşılama oranında olsun, kentin hem ticarette hem sanayide hızla büyüme rakamlarında olsun, istihdam rakamlarında olsun, istediğimiz yerde değiliz. Ama biliyoruz ki özellikle yerelde yaşadığımız bu sorunlar demokrasi, saydamlık, adalet ve ekonomik sorunlar çözüldükçe Diyarbakır’ın önü de açılacaktır” dedi.


Daha sonra konuşan Türkiye İş Bankası Yatırım Anadolu Direktörü Serdar Akıner, DTSO ve birçok farklı sektörden firmaların temsilcileriyle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.


Akıner, “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ülkemizin ticari ve sanayi gelişiminde sahiplendiği vizyon ve misyona benzer şekilde, iş yatırım olarak biz de Türkiye sermaye piyasalarının geleceğine yön veren, öncü bir rolü üstleniyoruz. Sermaye piyasalarında başarılı olmanın, birikimlerinize değer katmanın en etkili yolu ise en yeni bilgiye hızla sahip olmaktan geçiyor. Bu bilinç doğrultusunda uzmanlığımızı ve sahip olduğumuz güncel bilgiyi paylaşma sorumluluğunu ciddiyetle taşıyoruz. Doğru zamanda doğru araçlarla sermaye piyasalarında varlık göstermenizi ve gündeme adapte olmanızı önceliğimize alıyoruz” diye konuştu.


Bilgilendirme toplantısı soru-cevap kısmının ardından son buldu.



DTSO’da “2024 Yılı Finansal Beklentiler” toplantısı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?