USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dr.ERSİN ARSLAN HASTANESİNDEN BAŞARILI OPERASYON

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde Sevda Kazcı(28) isimli hastaya 04.05.2015 tarihinde Op. Dr. Mehmet Sinan Atkın ve ekibi tarafından Laparoskopik Nefrektomi operasyonu uygulandı.Hastanın üreter(böbrek ile idrar torbası arasındaki kanal) taşı nedeniyle şişmiş ve fonksiyonunu yitirmiş böbreği laparoskopik(kapalı) yön temle alındı. Ameliyat sonrası birinci günde Op. Dr. Mehmet Sinan Atkın ve Op.Dr. Ali Murat Barazi hastayı değerlendirdiler ve hastanın genel durumunun gayet iyi olduğunu birkaç gün içerisinde taburcu olabileceğini belirttiler.

Dr.ERSİN ARSLAN HASTANESİNDEN  BAŞARILI OPERASYON
11-05-2015 15:19
Google News
Dr.Ersin Arslan hastanesinde Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde uygulanabilen Laparoskopik Radikal Nefrektomi operasyonu Op. Dr.Mehmet Sinan Atkın tarafından yaklaşık bir yıldır başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Göreve geldiği tarihten itibaren 10 hastaya Laparoskopik Nefrektomi operasyonunu gerçekleştirdiğini ve ameliyat olan hastaların açık ameliyata göre çok daha kısa sürede taburcu olabildiğini ve daha az ameliyat sonrası ağrısı çektiğini belirten Op. Dr. Mehmet Sinan Atkın, böbrek kanserli hastalara da bu yöntemin Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde uygulanabileceğini söyledi.

Açık cerrahi ile uygulanan nefrektomide, ameliyatı gerçekleştirmek için 35-40 cm. boyuna kadar uzayabilen cerrahi kesi uygulanmaktadır (şekil-1). Özellikle büyük tümörlerde aynı kesi ile 12. kaburga kemiğinin alınması da gerekbilmektedir. Bu büyük ameliytat kesisi ile yaralanan kasların ve sinirler nedeniyle ameliyat bölgesinde uzun süren ağrı ve uyuşukluk hissi olacaktır. Ayrıca iyileşme de buna bağlı geçtir. A.B.D. ve Avrupa ülkelerinde laparoskopik böbrek cerrahisi artık standart bir uygulama halini almıştır.Klasik olarak büyük cerrahi kesisi ile uygulanan açık nefrektomilerin aksine laparoskopik nefrektomide 0.5 cm ve 1 cm arasında değişen birkaç adet küçük cerrahi kesisi ile (şekil-2) açılan deliklerden yerleştirilen teleskop yardımlı görüntü ile özel yapılmış cerrahi ekipmanları ile böbreğin çıkartılmasıdır.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?