USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Doktora bıçakla saldıran temizlik görevlisine 11 yıl hapis cezası

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pratisyen hekim Halit Altınok'a bıçakla saldıran temizlik görevlisine mahkeme tarafından 11 yıl hapis cezası verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilen ceza sonrası sosyal medya hesabından teşekkür paylaşımı yaptı.

Doktora bıçakla saldıran temizlik görevlisine 11 yıl hapis cezası
26-01-2023 19:28
Google News

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pratisyen hekim olarak görev yapan Halit Altınok'a bıçakla saldırdığı iddiasıyla yargılanan hastanenin temizlik görevlisi Ramazan Çalışkan'ın davası karara bağlandı. İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ramazan Çalışkan ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya müşteki Halit Altınoluk ile avukatı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü avukatıyla birlikte katıldı.

“Sanıkla konuşurken mağduru öldüreceğini açık olarak söyledi”

Duruşmada tanıklık yapan ve pratisyen hekim olarak görev yaptığını belirten Ali Bolat, “Olayın gerçekleştiği tarihte hastanede değildim, ancak hatırladığım kadarıyla 2 hafta kadar önce sanıkla hastanede karşılaştığımda vardiyasının olmadığını bildiğim için neden hastanede olduğunu sordum. Bana, ‘otur, konuşalım' dedi. Bankta oturduk, mağduru kast ederek kadınları bir şekilde görev mahalline getirdiğini, bir şekilde kandırdığını ve kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu anlattı. Sonra ‘böyle kişiler yaşamamalı' dedi. Bahsettiği olayın gerçek olması halinde bile cezasını sanığın veremeyeceğini söyledim, ancak ‘bu benim üzerime borçtur, cezasını ben vereceğim' dedi. Sanıkla konuşurken mağduru öldüreceğini açık olarak söyledi. Cezası verilmeli derken kast ettiği öldürmekti. Bunun üzerine durumu mağdura bildirerek önlem almasını söyledim'' ifadelerini kullandı.

Sema Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?