USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyarbakır'da polislere bombalı saldırı davasında 2 tahliye

Diyarbakır'da 8 ay önce çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen, 8'i polis 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin 6'sı tutuklu, 8 sanığın yargılanmasına başlandı. 2 sanık tahliye edildi.

Diyarbakır'da polislere bombalı saldırı davasında 2 tahliye
13-07-2023 18:39
Google News

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ferhat A., Behçet A., Garip T., Aydın A., Servet A. ve Uğur A., tutuksuz yargılanan H.A. ve Y.A. ile saldırıda yaralanan 4 polis memuru hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan ve üzerlerine isnat edilen suçlamaları reddeden tutuklu sanıklar tahliye, tutuksuz sanıklar da beraat talebinde bulundu. 4 polis memuru ise söz konusu terör saldırısında yaralandıklarını belirterek, sanıklardan şikayetçi oldu.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi. Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıklar Servet A. ve Uğur A'nın tahliyesine, diğer 4 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İSTENİLEN CEZA

İddianamede, tutuklu sanık Ferhat A., Behçet A., Garip T. ve Aydın A. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" ve "mala zarar verme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 122 yıldan 194 yıla kadar, tutuksuz sanıklar hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır- Mardin karayolunun Yeşil Vadi Mahallesi mevkisinde 16 Aralık 2022'de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen araçtaki bomba patlatılmış, saldırıda 8'i polis memuru 9 kişi yaralanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?