USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Gündem

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten Batı Trakya’da Türk mezarlığındaki mezar taşlarının kırılmasına kı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, "Narlıköy’deki Türk azınlığın mezarlığındaki mezar taşlarının hafta sonu kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılması eylemini şiddetle kınıyoruz." dedi.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten Batı Trakya’da Türk mezarlığındaki mezar taşlarının kırılmasına kı
04-09-2023 03:10
Google News
Ankara

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Batı Trakya’da bulunan bir Türk mezarlığındaki mezar taÅŸlarının kırılması eylemine yönelik, "Narlıköy’deki Türk azınlığın mezarlığındaki mezar taÅŸlarının hafta sonu kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından kırılması eylemini ÅŸiddetle kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Sözcü Bilgiç, Batı Trakya’da bulunan bir Türk mezarlığındaki mezar taÅŸlarının kırılması eylemine yönelik soruya yazılı cevap verdi.

Batı Trakya’da bulunan Narlıköy’deki Türk azınlığın mezarlığındaki mezar taÅŸlarının hafta sonu kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından kırılması eyleminin ÅŸiddetle kınandığının altını çizen Bilgiç, söz konusu menfur hadise hakkında Yunanistan EÄŸitim ve Din Ä°ÅŸleri Bakanlığı Genel Sekreteri'nin soruÅŸturma baÅŸlatıldığına iliÅŸkin açıklamasının not edildiÄŸini belirtti.

Bilgiç, Yunan makamlarından faillerin bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmalarının, hak ettikleri cezaya çarptırılmalarının ve olayın arkasında yatan nedenlerin aydınlatılmasının beklendiğini vurguladı.

Sözcü Bilgiç, "Narlıköy’de yaÅŸayan soydaÅŸlarımıza geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiyor, üzüntülerini paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Avrupa genelinde artmakta olan Ä°slam karşıtlığı çerçevesinde Müslümanların mezarlıklarının hedef alınıyor olmasının ortak insani deÄŸerlerin savunulması için verilmesi gereken mücadelenin önemini ve aciliyetini ortaya koyduÄŸunun altını çizen Bilgiç, "KomÅŸumuz Yunanistan’ı bu yönde gerekli tedbirleri almaya, benzer eylemlerin gelecekte yaÅŸanmasını önlemeye ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın huzur ve güvenliÄŸini temin etmeye çağırıyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Batı Trakya'da Gümülcine yakınlarında bulunan Narlıköy'deki Türk mezarlığına saldırı düzenlenmiş, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yapılan saldırıda yaklaşık 20 mezar taşına zarar verilmişti.

Mezarlığı ziyaret edenlerin fark ettiği saldırıyla ilgili yerel makamlar bilgilendirilmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKÄ°P EDÄ°N...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?