USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Dışişleri Bakanlığından Pakistan'daki terör saldırısında ölenlere başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’ın batısındaki Belucistan eyaletinin Mastung bölgesindeki camiye yapılan terör saldırısında ölenlere başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığından Pakistan'daki terör saldırısında ölenlere başsağlığı mesajı
29-09-2023 21:10
Google News
Ankara

Bakanlık, Pakistan'daki bir camiye yapılan terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Pakistan’ın batısındaki Belucistan eyaletinin Mastung bölgesindeki bir camide Mevlid Kandili için toplanan cemaate yönelik 29 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen saldırıda, 50’nin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve 100’den fazla kişinin yaralandığı derin üzüntüyle öğrenilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Pakistan hükûmetinin ve halkının acısının paylaşıldığının altı çizilen açıklamada, "Bu kutsal günde bir ibadet yerini hedef alan bu hain saldırıyı lanetliyor; saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Dost ve kardeş Pakistan'ın huzurunu, istikrarını ve esenliğini hedef alan bu menfur terör saldırısı karşısında, Türkiye’nin, Pakistan’ın terörle mücadelesine desteğini kararlılıkla sürdüreceğini bir kez daha belirtmek istiyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?