USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür

Diriyah İslami Sanatlar Bienali ziyaretçileri bekliyor

Suudi Arabistan Cidde'de düzenlenecek Diriyah İslami Sanatlar Bienali ziyaretçilerini bekliyor.

Diriyah İslami Sanatlar Bienali ziyaretçileri bekliyor
26-01-2023 19:18
Google News

Kral Abdülaziz Dünya Kültürü Merkezi (ITHRA), Diriyah Bienali Vakfının İslami Sanatlar Bienali'nin açılış etkinliğinde bilgi ve bilimsel keşfi destekliyor. Yapılan açıklamaya göre; merkez, 23 Nisan tarihine kadar Cidde'de düzenlenecek bienalde kültür ve İslam medeniyeti arasındaki ilişkiyi yeniden incelemek için çok disiplinli bir yaklaşım benimsiyor. Tüm bu unsurlar, bir sanat sergisi, akademik bir sunum ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Mekke'den Medine'ye hicretiyle ilgili araştırmaya dayanan bir belgesel filmin dünya prömiyeri gibi bir dizi etkinlik aracılığıyla sergileniyor. 'Peygamberin İzinde' filmi bienalde seyirciyle buluşacak. Ithra'nın Hicret sergisini temel alan film, İslam'ı büyük bir medeniyete yol açacak büyük bir din haline getiren bu olay hakkında insanların bilgisini artırmayı amaçlıyor.

Ithra'nın Bienal'deki 'Bir Anlayış Yolculuğu' adlı sergisi, Suudi toplumunun bu alana ilişkin algısını, bilgisini ve önyargılarını daha iyi anlamak için kitle araştırmasını göz önünde bulundurarak İslami görsel kültürün yeniden değerlendirilmesine dayanıyor. Sergi, tarihi bir kisve (Kâbe kapı örtüsü), eski Kur'an-ı Kerim'ler ve el yazmaları ile diğer eserler dahil olmak üzere kültürel açıdan önemli öğeleri içeriyor. Sergi, ziyaretçilere dünyanın ikonik camilerinden ikisi içinde gezinti yapma imkanı sunan videolar ve iki sanal gerçeklik deneyimi ile zenginleştirildi.

Ithra Müzesi Başkanı Farah Abushullaih şunları söyledi: "Ithra'da fikirlerin, hayal gücünün ve yenilikçiliğin gücüyle kültürel merak uyandırıyor, bilgi keşfini teşvik ediyor ve üreticiliğe ilham veriyoruz. Bienal'de Krallığın kültürel mirasını aktarmak ve sergilemek için yenilikçilikten yararlanıyoruz. Çok disiplinli yaklaşımımız kitlelerin İslami Sanat anlayışını geliştirmek için tasarlanırken, küresel bir kitleye hitap edecek şekillerde bir dizi önemli tarihi eser ve benzersiz obje sunuyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?