USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Depremzede konteynerlerlerinde anlamlı proje

Adıyaman'da depremzede gençler için çadır kütüphaneleri kuruldu. Gençler İçin Kitap Projesi hayata geçirildi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış ise bölgeyi ziyaret etti.

Depremzede konteynerlerlerinde anlamlı proje
28-08-2023 12:10
Google News

Tarihinin en büyük felaketini yaşayan Adıyaman’da yaraların sarılması için teyakkuza geçilmiş durumda. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış da Meclis tatile girer girmez soluğu Adıyaman’da aldı.

Milletvekili Alkayış, depremzedeleri bir an olsun yalnız bırakmıyor. Köy köy, mahalle mahalle gezen Alkayış, depremzedelerle bir araya gelerek dertlerini dinliyor, eksiklikleri yerinde görerek çözüm için gerekli adımları atıyor.

DEPREMZEDE GENÇLER KİTAPLARA KAVUŞTU

Alkayış, yaraların sarılması adına önemli bir projeye daha ön ayak oldu. Konteyner kentlerde yaşayan çocuklar ve gençlerin kitapla buluşması ve kültürel aktiviteler gerçekleşmesi adına Adıyaman Valiliği himayesinde, Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde Gençler İçin Kitap Projesi hayata geçirildi. Konteyner kentlerde, konteyner ve çadır kütüphaneleri kuruldu.

Depremin yaralarını hep birlikte saracaklarını belirten Alkayış şöyle konuştu:

”Adıyaman’ımızda yaraların sarılması için el birliğe çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hem merkezdeki konteyner kentlerimizi hem de köylerimizi gezerek hemşerilerimizle kucaklaşıyor, depremzede ailelerimizin talep ve istekleri ile ilgileniyoruz. Depremin olumsuz etkilerini azaltmak, adına gençlerimizi, çocuklarımızı tekrar normal hayata kazandırmak adına projelere ön ayak olmaya çalışıyoruz. Konteyner kentlerimizde kurduğumuz kütüphanelerimizi gençlerimizin hizmetine sunduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın da katkılarıyla bu kütüphanelerimizin iç donanımını tamamladık. Projede ayrıca AFAD İl Müdürlüğü’müz de yer tahsislerini yapıp elektrik ve su tesisatlarını tamamladı. Kütüphanelerimizin personel ihtiyacını da TYP kapsamında çalışan hemşerilerimizden karşıladık. K-10 Konteyner Kent'te bulunan kütüphanemiz için Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafındanBir Kitap da Bendenkampanyası kapsamında kitap bağışı kabul edildi. Diğer 5 kütüphanemiz için de Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müz öncülüğünde Adıyamanlı gençlerimiz tarafından ‘Enkaz Kütüphanesi’ adlı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında gerekli çalışmalar yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuk ve gençlerimizin sosyal yaşama uyumlarının kolaylaştırılması adına bu projeler çok önemli. Adıyaman’ımızda yaralarımızı sarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?