USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremzede çocukları gönüllerince eğlendirdiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzerliği ile bilinen oyuncu ve yazar Reha Beyoğlu ve ekibi, Karacasu konteyner kentte yaşayan çocukların yüzünü güldürdü.

Depremzede çocukları gönüllerince eğlendirdiler
01-04-2023 13:38
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzerliği ile bilinen oyuncu ve yazar Reha Beyoğlu ve ekibi, Karacasu konteyner kentte yaşayan çocukların yüzünü güldürdü.


"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde devlet kurumları başta olmak üzere çok sayıda vakıf ve derneğin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları afetzedelere destek için çalışıyor. Depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa ve Kilis'e yardım ulaştıran ekipler, aynı zamanda depremzede çocukların da moralinin yüksek tutulması için büyük çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzerliği ile bilinen 'Reis' filminin oyuncusu, yazar Reha Beyoğlu ve ekibi de Karacasu konteyner kentte kurulan oyun alanında depremzede çocukları doyasıya eğlendirdi. Alanda çocuklar için müzikli oyunlar gerçekleştirilirken, aynı zamanda Türk kültürünün timsali olan geleneksel oyunlar da oynatıldı.



“Çocuklar mutluysa Türkiye mutlu”


Çocukları gülerken görmenin kendilerine büyük mutluluk verdiğini vurgulayan oyuncu-yazar Reha Beyoğlu, “Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu olarak çok farklı konseptte yol haritası çiziyoruz. Zaten dünya genelinde dolaşan bir çocuk oyun ekibi bu doğal felaketten dolayı büyük bir program hazırladık. Hatay'dan başlayarak depremden etkilenen her yere gidip Kahramanmaraş'a geldik ve buradan da Malatya'ya geçeceğiz. Bütün her yeri gezeceğiz ve amacımız küçük kalplerde büyük mutluluk yaşatmak. Çünkü çocuklar mutlu ise Türkiye mutludur” dedi.



“Günümüz çocukları geçmişin çocukluğunu yaşadı”


Karacasu konteyner kentte Ramazan ayına yakışır şekilde etkinlik düzenlediklerini ifade eden Beyoğlu, “Burada 2 büyük şişme oyun platformumuz var. Çocuklar bunu görünce zaten büyük mutluluk duyuyorlar. Aynı zamanda 1980'li yılların oyunları olan halat çekme, çuval yarışı, ip kapmaca, yağ satarım bal satarım gibi geleneksel oyunlarımız var. Günümüzün çocuklarına geçmişin çocukluğunu yansıtabilmek” diye konuştu.


Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Mutlu ise, “Devletimizin bütün kurumları gibi Aile Bakanlığı'nın da psikoterapi uzmanları hep sahada. Fakat çocuğu oyun ile toparlayabiliriz. Onun için bizin gücümüz yettiğince her yerde olmaya çalışıyoruz. Çocukları oyun ile terapi edebiliriz, çocuğu toparlamanın tek metodu sihirli değneği oyun. Dünya çocukla, çocuk ise oyunla güzeldir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?