USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Depremden sonra taleplere yetişemiyorlar

Ekonomi - 6 Şubat depremlerinin ardından karavanlara talep yüzde 100 arttı. Karavan üreticileri taleplere yetişmekte zorlandıklarını söyledi.

Depremden sonra taleplere yetişemiyorlar
02-08-2023 13:09
Google News

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin etkilediği 11 ilde evlerine giremeyen birçok vatandaş karavan alarak burada yaşıyor. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde üretilen karavanlar hem yurtdışına hem de yurtiçine gönderiliyor. Karavan üreticileri ise, talebe yetişmekte zorlandıklarını belirterek, depremin ardından karavanlara talebin yüzde 100 arttığını söyledi.

“İŞİMİZ YÜZDE 100 ARTTI”

Karavan işiyle uğraşan Abidin Can depremin ardından işlerinin yüzde 100 arttığını belirterek, “Burada karavan işiyle uğraşıyoruz. Depremin ardından daha çok talep oldu. İnsanlar deprem sonrası eve girmeye korktuğu için karavanlara yöneliyor. Müşteri kendi bütçesine göre araçlarını getiriyor bizde bunu karavana çevirip anahtar teslimi yapıyoruz. 2.5-3 ayda bir aracı bitiriyoruz. Tabi iş yoğunluğuna göre bu süre değişebiliyor. İşimiz yüzde 100 arttı diyebiliriz” şeklinde konuştu.

“HEM YURTİÇİ HEM DE YURTDIŞINDAN TALEPLERİMİZ VAR”

Abidin Can hem yurtiçi hem de yurtdışından taleplerinin olduğunu belirterek, “Şu anda çok yoğun çalışıyoruz. Boşluğumuz hiç yok. Hem yurtiçi hem de yurtdışından taleplerimiz var. Daha önce de yurtdışına bitirip gönderdiğimiz araçlar oldu. Ama özellikle depremin ardından etkilenen 11 ilden bize yoğun talep oluyor” dedi.

“FİYATLARIMIZ 250 BİN TL’DEN BAŞLIYOR”

Karavan fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Can, “Müşterinin isteklerine göre fiyat belirleniyor. Normal fiyatımız bir araç için 250 bin TL’dir. Tabi bu fiyat müşterinin lüksüne göre 650 bin TL’ye kadar çıkıyor. Ancak standart paketimiz 250 bin TL’dir. Dolabı her şeyi elektrik aksamından tutun anahtar teslimi yapıyoruz. Müşteri sadece eşyasını içine atarak biniyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?