USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Deprem evleri için 4 ayda 4 milyon ton çelik gerekiyor: Yeteri kadar var

Ekonomi - Kahramanmaraş depreminin ardından güvenli konut yapımı ve kullanılan malzemelerin üretimi ile fiyatları gündeme geldi. Ayrıca enkazdan çıkartılan demirlerin geri dönüşümü de merak edilen konular arasında yer aldı.

Deprem evleri için 4 ayda 4 milyon ton çelik gerekiyor: Yeteri kadar var
26-02-2023 10:09
Google News

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen illerde yapımına başlanacak deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu söyledi. Türkiye'nin dünyanın en büyük inşaat çeliği ihracatçılarından olduğunu belirten Yayan, deprem bölgesinde olup da çalışmasını bir süre askıya alan kuruluşların büyük kısmının çalışmaya başladığını ifade etti.

4 AYDA 4 MİLYON TON

Yayan, afet bölgesinde 5 demir-çelik fabrikası bulunduğunu, bunlardan 3'ünün faaliyete geçtiğini ve diğer 2'sinin de birkaç güne kadar faaliyete geçeceğini bildirdi. Deprem konutları için ilk 4 aylık sürede 4 milyon ton inşaat demirine ihtiyaç duyulacağının ifade edildiğini anlatan Yayan, "Sektörümüz, ihtiyaç duyulan inşaat çeliğini hiç sorun yaşamadan karşılayacak kapasitede" dedi.

HURDA DEMİRIN TONU 450 DOLAR

YAYAN, depremden sonra inşaat çeliği fiyatlarında artış yaşandığı iddialarına da "İskenderun Demir-Çelik'in durması bahane edilerek, İskenderun'la ilgili olmayan konuları oraya yüklemeye çalışıyorlar. Orası yassı demir üretiyor, inşaat demiri üretmiyor. Gerekçesi olmayan hiçbir fiyat artışı olmuyor" yanıtını verdi. Depremde yıkılan binaların enkazından çıkarılacak demirin geri dönüştürüleceğini anlatan Yayan, "Hurda demirin tonu da 450 dolar. Kimse onu israf etmez" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?