USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bölgesinde un stokları bitti

6 Şubat depremlerinin üzerinden 7 ay geçti. Bölgede yardım çalışmalarını sürdüren STK’lar, un stoklarının bittiğini, okulların açılması nedeniyle kırtasiye malzemesi gerektiğini, hijyen ürünleri ihtiyacının da devam ettiğini belirtti.

Deprem bölgesinde un stokları bitti
19-08-2023 12:39
Google News

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden yaklaşık 7 ay geçti. Sivil toplum kuruluşları sarsıntının ilk anından itibaren deprem bölgesinde yardım çalışmalarına katıldı. Halen bölgede bulunan STK’lar yeni ihtiyaçları sıraladı.

UN STOKU BİTTİ

İHH, un stoklarının bittiğini belirtirken, Yetim Vakfı okulların açılmasına az bir süre kalması nedeniyle kırtasiye malzemelerine ihtiyaç olduğunu belirtti. Yeryüzü Doktorları ise, sıcak hava koşulları nedeniyle bölgede bulunan kene ve sivrisineklerin enfeksiyon riskini artırdığını belirterek, kişisel koruyucu spreylere ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

ISITICIYA İHTİYAÇ OLACAK

Afet bölgelerinde gelişen yeni durumlar ortaya çıkacak ihtiyaçları da çeşitlendiriyor. Deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdüren İHH, yazın bitmesiyle birlikte, ısınma problemini de beraberinde getireceğini belirterek, bölgeye şimdiden ısıtıcıların gönderilmesi gerektiğini ifade etti. Bunun yanı sıra kalıcı konutlara geçen vatandaşlar için eşya, uzuv kaybı yaşayan afetzedelere akülü tekerlekli sandalye, gıda ve hijyen ihtiyaçlarını ihtiyacın niteliğine göre karşılayabilmeleri için alışveriş kartı desteği ve afetten etkilenmiş ailelerin eğitimini devam ettiren çocuklarına yönelik olarak burs desteği, ve aşırı sıcakların hissedildiği deprem bölgelerinde vantilatör ihtiyacı acil ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Her bölgede ihtiyaçların değişiklik gösterdiğini belirten Sadakataşı ekipleri ise, konteyner kentlerde gıda, su ve ev gereçlerinin ağırlıklı ihtiyaçlar arasında olduğuna dikkat çekiyor.

BUZDOLABI GEREKİYOR

Bölgedeki bir diğer acil ihtiyaç ise, havaların sıcak olması nedeniyle gıdaların korunması için buzdolabı. Okulların açılacak olmasıyla birlikte bölgedeki çocuklara kırtasiye malzemeleri de gerekiyor. Yetim Vakfı’nın başlattığı ‘İyilik Zili Çalıyor’ projesi kapsamında önceliği deprem bölgelerindeki ihtiyaç sahibi çocuklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?