USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Asrın felaketine asrın dayanışması ile cevap vereceğiz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Asrın afetine asrın dayanışması ile karşılık vereceğiz, başından beri bu anlayış ile hareket ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Asrın felaketine asrın dayanışması ile cevap vereceğiz'
30-06-2023 00:39
Google News

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a geldi. Yılmaz, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek yetkililerden brifing aldı.

“Asrın afetine asrın dayanışması ile karşılık vereceğiz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, “İlk yaşandığı andan itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde depremle ilgili çalışmalar başlatılmıştır ve bugüne kadar da çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah depremlerin yaralarını devlet ve millet olarak hep birlikte saracağız. Büyük bir afet yaşadık, buna da asrın afeti diyoruz. Asrın afetine asrın dayanışması ile karşılık vereceğiz, başından beri bu anlayış ile hareket ediyoruz. İlk müdahaleler sonrasında geçici barınma çalışmaları aşağı yukarı tamamlandı. Önce çadır kentler sonra konteyner alanları oluşturuldu. Şimdi gündemimizde kalıcı konutlarının oluşturulup vatandaşlarımıza teslime edilmesi var. Ancak en az konutlar kadar önemli olan altyapının yenilenmesi, bu sıkıntıların giderilmesi bir taraftan da sosyal ve ekonomik hayatın normalleşmesi ve canlılığının kazanması. Dolayısı ile önümüzdeki süreçte bir taraftan kalıcı konutları inşa ederken diğer taraftan da altyapıyı geliştirmeye ve ekonomik hayatı canlandırmaya dönük adımlar atmaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

“Toplamda 650 bin konutu inşa etme hedefimiz var”

Deprem bölgelerinde inşa edilecek olan kalıcı konutların inşası hakkında bilgiler veren Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün bakan arkadaşlarımızın, kurumlarımızın katkısı ile çalışmaları yürüteceğiz. Bugüne kadar da devlet ve millet el ele çok önemli çalışmalar yapıldı. Uzaktan konuşmak kolay, klavyelerin başına geçip cümleler kurmak da kolay. Ama bu tür olaylarda sahada olmak, vatandaşlarımızın en zor zamanında yanında olmak en değerli durum ve davranış. Kim taş üstüne taş koyduysa, kim depremzede vatandaşlarımızın elinden tuttuysa hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Yılsonuna kadar biliyorsunuz 1 yıl içerisinde 300 binden fazla konutu inşa etme ve toplamda da 650 bin konutu inşa etme hedefimiz var. Bir yandan da diğer yıkılan yapıları da hesaba kattığınızda 850 bine kadar çıkıyor bu rakam. Çok büyük bir faaliyet ama Allah'ın izni ile daha önceki depremlerde nasıl başarılı olduysak, nasıl yaraları sardıysak bu depremin de yaralarını saracağız” diye konuştu.

“Hem sosyal hayat hem de ekonomik hayat sağlam zeminler üzerinde gelişmeye devam edecek”

11 ilde meydana gelen yıkımların ardından hızlı bir toparlanma evresine girildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Depremin elbette moral bozucu bir tarafı var, ilk dönemlerde özellikle bu iş toparlanabilir mi, bu şehir ne olacak tarzında kaygılar oluşuyor. Ama benim nöbetçi bakan olarak Van'da örnek umutsuzluk örneği vardı, moral bozukluğu vardı. Depremden 2 sene sonra gittiğimde Van'ın nüfusu 50 bin artmıştı. Bu illerimizde de aynı tabloyu göreceğiz. Tabii ki belli bir sürece ihtiyacımız var ama bu sürecin sonunda bu illerimiz bir taraftan depremin yaralarını saracaklar, diğer taraftan gelecekte yaşanabilecek depremlere karşı da çok daha sağlam bir bünyeye kavuşmuş olacaklar. Gerek yüzyıllardır boşalmayan enerjinin boşalması, gerekse bu deprem sonrası yapı stokunun tamamına yakınını sağlıklı hale getirilmesi bu bölgelerimizi Türkiye'nin en güvenli bölgeleri haline getirecek. İnşallah gerek sosyal hayat gerek ekonomik hayat bu sağlam zemin üzerinde gelişmeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Metehan Nazlı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?