USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '15 Temmuz' programı belli oldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü anma etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde binlerce etkinlik düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '15 Temmuz' programı belli oldu
15-07-2023 02:09
Google News

Türkiye’nin demokrasi ve geleceğine sahip çıktığı gün olan 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün kalkıştığı darbe girişimine halk izin vermemişti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak idrak edilen günün 7.yıldönümü kapsamında çok sayıda program yapılacak. Programlarda şehitler anılacak, gazilere minnet duyulacak.

Söz konusu programlara devlet erkânı da katılım gösterecek. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek olan "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" programına katılacak. 18.30'da başlaması planlanan program Beylerbeyi Stadyumu'nda halka açık şekilde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği ve Üsküdar Belediyesi iş birliğinde "Türkiye Yüzyılının Kahramanları" programı düzenlenecektir.

️: 15 Temmuz 2023
: 18.30
: Beylerbeyi Stadyumu pic.twitter.com/HBNxnRof1N

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) July 14, 2023

MECLİS’TE TÖREN DÜZENLENECEK

TBMM'de düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı belli oldu.

TBMM'deki program, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" fotoğraf sergisi ve kısa film gösterimiyle başlayacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, burada bir konuşma yapacak.

Daha sonra 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde anma töreni düzenlenecek. FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Meclis bahçesinde bomba düşen alana karanfil bırakılacak, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilecek.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş katılımcılara hitap edecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ PROGRAMLARI BELLİ OLDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Tören Programı'nda ise Ankara Karşıyaka'daki şehit mezarlığında dua ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleşecek.  

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI KARŞIYAKA ŞEHİTLİĞİ

09.00

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Kuranı Kerim Tilaveti ve Dua

Şehit Mezarlarını ziyaret ve Karanfil Bırakılması.

Polis Şehitliğini ziyaret

Kuranı Kerim Tilaveti ve Dua

Şehit Mezarlarını ziyaret ve Karanfil Bırakılması

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

10.00

Şeref Defterinin imzalanması

Mozoleye Çiçeklerin sunulması

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua

Yüzyılın Kahramanları Filminin İzlenmesi

Protokol Konuşmaları

İçişleri Bakanı Sn. Ali YERLİKAYA’nın Hitapları

GÖLBAŞI ÖZEL HAREKÂT BAŞKANLIĞI

19.00

Havacılık Daire Başkanlığı

Şehitler Anısına Mozoleye Çiçek Sunumu ve Şeref Defterinin İmzalanması

Özel Harekat Başkanlığı

Şehitler Anısına Mozoleye Çiçek Sunumu ve Şeref Defterinin İmzalanması,

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua

Protokol Konuşmaları

Cennet Vatan Belgeseli Video Gösterimi (16 dk)

Bakanların Hitapları

20.24 Akşam Namazı

22.06 Yatsı Namazı & Mevlit-i Şerif

23.08 Havacılık Anma Töreni (bombalanma saati)

23.58 Özel Harekat Anma Töreni (bombalanma saati)

00:13 Sela’ların Okunması

15 TEMMUZ DERNEĞİNİN ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz Derneği, hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde farklı etkinliklere imza attı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında da yine farklı programlarla 15 Temmuzu anmaya devam ediyor.

Farklı kurum ve STK’larla işbirliği içinde hazırlanan bu etkinliklerle o gece şehit olan 252 vatandaşımız ve 2 bin 700’den fazla gazimiz rahmetle ve minnetle yad ediliyor. Hüznün ve gururun birlikte yaşandığı anma törenlerine şehit yakınları ve gaziler de eşlik ediyor.

15 Temmuz Cumartesi günü yapılacak etkinlikler sırayla şöyle;

Saat: 08.15

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Bayrak Asma Töreni

T.C. İstanbul Valiliği işbirliği ile yapılan köprüye bayrak asma programına İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik ve yönetim kurulu üyeleri ile şehit yakınları katılacaklar. Saat: 08.15’de Hafıza 15 Temmuz’dan hareket edecek olan katılımcılar Saat: 08.30’da köprüye bayrak asacaklar. Programla 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatıralarını yaşatmak ve milli hafızada canlı tutmak hedefleniyor.

Saat: 11.00

Edirnekapı Şehitlik Ziyareti

T.C. İstanbul Valiliği işbirliği ile yapılan Edirnekapı Şehitlik ziyaretine İstanbul Valisi Davut Gül, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik ve yönetim kurulu üyeleri ile şehit yakınları ve gaziler katılacaklar. Şehitlerin rahmetle ve minnetle anılacağı programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edilecek.

Saat: 13.00

252 Hatim Programı / Ayasofya Camii, İstanbul

15 Temmuz Derneği’nin T.C. İstanbul Valiliği, İstanbul İl Müftülüğü ve Ensar Vakfı’yla birlikte düzenlediği hatim programında şehitler için okunan hatimlerin duası yapılacak ve mevlid okunacak. 252 Hatim Programına, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Ensar Vakfı Başkanı Dr. Şener Ağaç, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik ve yönetim kurulu üyeleri ile şehit yakınları ve gaziler katılacaklar.

Saat: 20.00

“O AN” Fotoğraf ve Ezilen Araç Sergisi / Zeytinburnu

Zeytinburnu Belediyesi’nin işbirliği ile açılacak olan sergi, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda milletle buluşacak. Zeytinburnu Kaymakamı Ercan Turan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik veYönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk’ün katılacağı programda Şehit Yılmaz Ercan’ın o gece yaralı taşırken kurşunların hedefi olan motorsikleti sergilenecek. Açılışa şehidin Babası Melih Ercan da katılacak.

Saat: 20.00

“252” Tiyatro Oyunu Gösterimi / Esenler

Esenler Belediyesi’nin işbirliği ile gösterimi yapılacak olan oyun, Esenler Dörtyol Meydanı’nda sahnelenecek. Esenler Kaymakamı Adil Karataş, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç, Başkan Vekili Tarık Şebik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Varank Arslantürk’ün katılacağı programda Devriye Tiyatro ekibi, 15 Temmuzu özellikle gençlere onların dilinden anlatacak.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?