USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı zammı açıklaması!

Memur ve emekli maaş zamları, İsveç'in NATO üyeliği, torba kanun gibi önemli konular görüşüldüğü Kabine toplantısı sona erdi. Memur ve emekli maaşı zamları ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı zammı açıklaması!
03-07-2023 20:39
Google News

SON DAKİKA HABERİ: Memur ve emekli maaş zamları, İsveç'in NATO üyeliği, torba kanun gibi önemli konular görüşüldüğü ve 3 saat süren Kabine toplantısı sona erdi.

Memur ve emekli maaşı zamları ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emekli maaşlarında zam oranının belli olacağını açıkladı.

Başkan Erdoğan'dan sıfır ve 2. el araç fiyatları açıklaması! Harekete geçiliyorBaşkan Erdoğan'dan sıfır ve 2. el araç fiyatları açıklaması! Harekete geçiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

ERDOĞAN'DAN MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM AÇIKLAMASI

"Kur korumalı mevduat uygulamasını devam ettiriyoruz, vergi istisnası süresini uzatıyoruz, tasarruf sahiplerine olumsuzluk oluşturmayacak şekilde süreci yürütüyoruz. Memur maaşlarına yapılacak zamla ilgili süreci de başlatıyoruz. 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. (Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı) Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir.​ Devlet olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her daim yanındayız. 2002 yılında başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı'ndan şimdiye kadar 3,7 milyon kardeşimiz istifade ediyor. Toplam 35 milyar liralık destek ödemesinde bulunduk. Bu sene de devam ettirme kararı aldık. Aldığımız kararların milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

"Depremzedelerimizi bayramda da ihmal etmedik, elimiz daima orada. Evleri yıkılan vatandaşlarımızın yeni bayramı evlerinde karşılamaları hedefliyoruz. Allah'ın izniyle asrın felaketinin de üstesinden birlikte geleceğiz. Durmadan dinlenmeden çalışacağız. Ana gündemimiz deprem bölgesidir. Başta depremde en çok yıkıma uğrayan Hatay, Adıyaman, Maraş olmak üzere 11 vilayetimizin tamamında ihya çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ öncü rol oynuyor. Yeni deprem konutlarının temelleri atılırken inşasına başlanan binalar hızla yükseliyor. Ekim kasım ayından itibaren yapımı tamamlanan konutların teslimatına başlıyoruz. Amacımız ilk 1 sene içinde 319 bin deprem konutunu teslim etmektir. 143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin evi teslim edeceğiz. Şimdiye kadar inşası başlayan konut, köy evi ve ahır sayısı 180 bini buldu. Giden canlarımızı geri getiremeyiz, ama maddi kayıplarımızı telafi edecek imkana ve kudrete sahibiz."

ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?