USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi ve enflasyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele konusunda 'Milletimizden biraz daha sabırlı olmasını rica ediyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi ve enflasyon açıklaması!
21-08-2023 20:38
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 saat süren kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik mesajlar veren Erdoğan, hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadeleyle ilgili 85 milyon vatandaşa seslenerek "Milletimizden biraz daha sabırlı olmasını rica ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:

"EN KISA SÜREDE 6 MİLYAR DOLARA ÇIKARACAĞIZ"

"Üç kıtanın tam merkezinde yer alan ülkemizin tarihi ve coğrafi açıdan potansiyelini kullanabilmesini sağladık. Türkiye'nin büyük ve kapsamlı bir gücü temsil ettiğini sadece söylemde bırakmıyor, duruşumuzla da ispat ediyoruz. Avrupa ile ilişkilerimiz karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde gelişiyor. Dün Viktor Orban'ın davetiyle gerçekleştirdiğimiz Macaristan ziyaretimiz bunun örneğidir. Bu sene 3,5 milyar dolar seviyesinde olan ikili ticaretimizi en kısa sürede 6 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız.

"EMRİ VAKİLERE VE HUKUKSUZLUKLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

"Bizim kimsenin egemenliğinde, petrolünde, altınında, yeraltı-yerüstü kaynağıyla işimiz yok. Binlerce yıllık dünyada sömürgecilikle anılmayan bir ülkeyiz. Geçen Cuma güne Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin KKTC'nin egemenlik alanındaki topraklara yönelik fiziki müdahalesi bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Uluslararası hukukla bağdaşmayan bu tavırlar sebebiyle bölgede gerilim maalesef yeniden tırmanmıştır. Komşularımızla olan ilişkilerimizi güçlendirmeye çalıştırdığımız bu dönemdeki müdahaleyi kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz. Garantör bir devlet olarak ara bölge başata olmak üzere adadaki emri vakilere ve hukuksuzluklara müsaade göstermeyeceğiz. Hayata geçirdiğimiz ve geçirmekte olduğumuz devasa projelerle KKTC'nin uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını temin edeceğiz. "

"AVRUPA BİRLİĞİ'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA ÇOK TALİHSİZ"

"Avrupa Birliği'nin yaptığı açıklama çok talihsiz. Mücadelemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eşit egemenliği ve eşit uluslararası statüsü tüm dünya tarafından teyit edilene kadar sürecektir. Güney sınırlarımızda hayata geçirilmeye çalışılan oldu bittilerle ilgili de mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör örgütleriyle iş birliği yapan sözde müttefiklerimize bu kararlılığımızı kabul ettirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

"Kuzey Afrika ve Afrika'daki dostlarımızla ilişkilerimizi ortak çıkarlar çerçevesinde geliştirmemizden rahatsız olanlar var. Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi, krizden her iki ülkenin de en az zararla çıkması için samimi gayret gösteren tek devlet Türkiye'dir. Pek çok konudaki somut başarılarımızla bu samimi yaklaşımımızı ispatladığımı düşünüyorum. Daha çok çaba harcayacağız. Biz daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna yürekten inanıyoruz."

"2100 YILINA KADAR AKDENİZ'DE PEK ÇOK SORUNLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIMIZA İŞARETTİR"

"Türkiye Ağustos ayını dünyanın pek çok bölgesini etkileyen yüksek hava sıcaklıklarıyla geçiriyor. Bazı şehirlerimizde 50 dereceyi bulan sıcaklıkların ölçülmesi meselinin ciddiyetini ortaya koyması bakımından önemlidir. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında atılan bütün adımların tarafı olduk. Paris İklim Anlaşması'na 2053 net 0 emisyon ve yeşil kalkınma hedeflerimizle en önemli katkıyı veren ülkelerden biriyiz. Millet bahçelerinden, orman varlığımızı arttırmaya pek çok uygulamayla daha temiz ve daha yeşil bir Türkiye için çalışıyoruz. Yenilebilir kurulu güç bakımında Avrupa beşincisi, dünya 12'incisiyiz. Topraklarının önemli bir kısmı Akdeniz havzasında yer alan ülkemiz için 2100 yılına kadar sıcak hava dalgalarının yaygınlaşacağına, orman yangınları riskinin artacağına, bugüne kadar alışık olmadığımız pek çok sorunla karşı karşıya kalacağımıza işaret etmektedir."

ERDOĞAN'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Her fırsatta altını çizdiğim gibi ülkemizin son 10 yılda maruz kaldığı siyasi saldırıya, terör örgütleri üzerinden organize edilen güvenlik tehditlerine ekonomik tuzaklarda eşlik etmiştir. 2018 yılından bu yana alenen ekonomimizi mahvetme hezeyanına kadar varmıştır. Mayıs seçimleri öncesinde de yine aynı senaryolar devreye alınmıştır. Bu süreçte milyarlarca doların bilinçli bir şekilde piyasadan çekilmesine kadar nice oyunlar oynanmıştır. Milli iradenin tercihi Türkiye Yüzyılı'ndan yana olunca hevesler kursaklarda kalmış ancak ekonomiyi sarsmıştır. Bugün Türkiye'nin ekonomik sorunları var ama hamd olsun bu sorunları aşacak potansiyelimiz ve programımız mevcuttur. Son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmelerin sabit olacağından kimse şüphe duymasın. Son aylarda ülkemizin risk primindeki düşüş, yurt dışı borçlanma faizlerinde azalma ve rezervlerdeki iyileşme sonuç verdiğini gösteriyor. Enflasyondaki yükselişin geçici olduğu her geçen gün daha da iyi gösteriyor. Düzenlemelere aykırı hareket ettiği tespit edilen otomobil sektöründe 211 milyon lira ticari tedbir cezası verildi. Milletimizin lokmasına göz diken aç gözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bugünkü toplantımızda bu konuda atılabilecek ilave adımları da değerlendirdik.

"MİLLETİMİZDEN BİRAZ DAHA SABIRLI OLMALARINI RİCA EDİYORUZ"

"Arttırdığımız vergiler memurlarımıza, asgari ücretlilerimize ve emeklilere yaptığımız ücret artışı enflasyon üzerindeki etkisini azaltacağız. Ekonomide birinci önceliğimiz tüm vatandaşlarımızın refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmaktır. Milletimizin alım gücünü yeniden eskisinin de üzerine yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Esnafından, emeklisine tüm vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmaları, güvenmeleri ve attığımız adımların arkasında durmalarını rica ediyoruz. 

DEPREM BÖLGESİNE YÖNELİK KARARLAR

"Deprem bölgesine tahsis ettiğimiz deprem bölgesine yarayan kararları 9 ay uzattık. Düzenli olarak yaptığımız kira yardımlarımızdan 357 bin 200 hanemiz yararlanıyor. Çadırlarda kalan hak sahibi vatandaşlarımızın tamamının konteynerlere geçişlerini sağladık. Önceki haftada Kahramanmaraş'ta 7 ayrı bölgede 9 bin konut ile 230 iş yerinin temelini attık. Ekim-Kasım ayından itibaren hak sahiplerine evlerini peyderpey teslim etmeye başlayacağız. Deprem bölgesinden göçen kardeşlerimizin geri dönmeleri için iş imkanları sağlayacağız. Depremde yıkılan şehirlerimizi eskisinden daha görkemli, daha güvenli hale getireceğimiz hale getirene kadar çalışacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?