USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması

"Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı" kapsamında İstanbul'da gençler ve sporcularla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektronik sigaranın zararlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan elektronik sigara açıklaması
10-06-2024 10:24
10-06-2024 10:27
GAZİANTEP
Google News
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Tütünsüz Günü ve Çevre Haftası Programı" kapsamında Türkiye ile dünyanın farklı ülkelerinden İstanbul'a gelen gençler ve sporcularla Vahdettin Köşkü'nde buluştu.
Gençlerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde sigara kullanımında bir gerileme yaşandığını söyledi.
"Ülkemizde her yıl 85 bin insanımızı tütün canavarına kurban veriyoruz. Tütün sadece insanı zehirlemiyor aynı zamanda dünyamızı da kirletiyor"
diyen Erdoğan, şunları söyledi:
Sigaranın bütün zararlarına rağmen tütün endüstrisi büyümeye, her yıl 700 milyar dolar kazanç sağlamaya devam ediyor.
Tavizsiz tavrımız neticesinde ülkemizde sigara kullanımında az da olsa bir gerileme yaşandığını memnuniyetle müşahede ediyoruz.
"Elektronik sigara da zararlı"
Elektronik sigaranın zararlarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, en az normal sigara kadar zararlı olduğunu söyledi:
Özellikle elektronik sigarayla ilgili ifadesi çok çok önemli. Elektronik sigarayla da bizim ülkemize değişik kanallarla girmenin mücadelesini çok veriyorlar.
Ve kaçak yollardan da maalesef sızmalar oluyor. Ama bizim şu anda gümrükler bu konuda iyi bir mücadele veriyorlar.
Bize farklı yollardan gelenler oluyor. Biz şu ana kadar buna müsaade etmedik. Bazı hepinizin de duyduğu bir yapılar var. Müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bunun daha zararlı olduğunun tespitini de yaptık, çıkardık.
Çünkü biz insanımızı zehirlemeye asla müsaade edemeyiz. Bunun için de bu gayretin, bu önlemlerin alındığı bir yapıyı inşa ediyoruz
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?