USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“ÇOCUK GELİNLER ÇAĞRI MERKEZİ” KURULDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, erken yaşta zorla yaptırılan evliliklerin önlenmesi için, “Çocuk Gelinler Çağrı Merkezi” kurdu.

 “ÇOCUK GELİNLER ÇAĞRI MERKEZİ” KURULDU
15-02-2015 18:09
Google News
Büyükşehir Belediyesi tarafından erken yaşta evliliklere dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak için oluşturulan ”Erken Yaşta Evlilik, Gelin Etmeyin Okula Gönderin” projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çetin Emeç Toplantı Salonu’ndaki tanıtım toplantısında, sivil toplumun en büyük gücünü “bugün insanlık için ne yaptın” duygusuyla hareket ederek, gönüllülük üzerine kurulmasından aldığını söyledi.

Hastalık oluşmadan koruyucu ve önleyici tedbirlerin önemine dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu:

“Bir kız çocuğu evlendiği zaman, şiddet gördüğü zaman bu zaten bir sonuç. Bunun toplumsal maliyeti çok yüksek. Ama baştan daha hastalık oluşmadan müdahale edip, küçük küçük dokunuşlarla bunu kontrol altına alabilmemiz için işte bu çalışma çok önemli. Yani bugün istihdamda kadın oranı, ekonomide, kadın, girişimci kadın, hukukta kadın dediğimiz şeyin hepsinin baktığınız zaman hedefinde ‘eğitimli kadın’ geliyor. Dolayısıyla eğitilmemiş, zorunlu eğitimini tamamlamamış bir kız çocuğu grubu en büyük risk grubunu oluşturuyor.”

BU ÇALIŞMA TOPYEKUN BİR ÇALIŞMA

Yoksulluk, şiddet ve toplum sağlığının en temel grubunu “kız çocuklarının” oluşturduğunu vurgulayan Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde, bütün çalışmalarda, sivil toplumun gücüne inandıklarına ve sonuca çok hızlı bir şekilde ulaştıklarına vurgu yaptı.

Yetişmiş insan gücünün önemli olduğunu anlatan Şahin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kız çocuklarına ve erkek çocuklarına yoksulluktan dolayı önünde engel olmasın diye şartlı eğitim desteği veriliyor, kaymakamlık üzerinde. Devlet buna bir bütçe ayırıyor. Buna rağmen bu şehirde yılda 5 bin kız çocuğu eğitim hayatını yarım bırakıyor. Dolayısıyla tek başına devletin, tek başına başkanının ve bir bireyin yapacağı bir şey yok burada. Bu topyekun bir çalışma, aynı hedefe kilitlenme ve aynı noktaya gidebilmeyi başarma örneği.”

MERKEZ PAZARTESİ ÇAĞRI ALMAYA BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi başkanlığında, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK), sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin ortaklığında yürütülen “Erken Yaşta Evlilik, Gelin Etmeyin Okula Gönderin” projesi kapsamında, erken yaşta zorla evlilikler konusunda toplumda farkındalık yaratmak, çocukların eğitime erişim ve eğitimde kalma süresini artırmak hedefleniyor.

Yaklaşık 10 ay sürecek proje kapsamında, kahvehaneler ziyaret edilecek, bilbord, afiş hazırlanacak, röportaj, panel, seminerler düzenlenecek, medya ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla basın ve görsel ürünler dağıtılarak, öğretmenler ve üniversitelerden yardım alınacak.

 

Öte yandan proje kapsamında kurulan, “Çocuk Gelinler Çağrı Merkezi” pazartesi gününden itibaren çağrı almaya başlayacak. Çağrı merkezine ulaşmak veya ihbarda bulunmak isteyenler, “444 27 00” çocuk gelin yardım ve destek hattını arayarak,www.gelinetmeyin.org.tr veya www.gaziantep.com.tr mail adresinden yardım isteyebilirler. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?