USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çocuğu zincirle ahıra bağlayıp işkence yapan baba ve amca hakkında yeni gelişme

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 16 yaşındaki çocuğu ahırda zincirle bağlayıp işkence yaptıkları iddia edilen baba ve amca, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuğu zincirle ahıra bağlayıp işkence yapan baba ve amca hakkında yeni gelişme
24-08-2023 21:39
Google News

Olay, 10 Ağustos’ta Suruç ilçesine bağlı Karaca kırsal mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, 16 yaşındaki M.Ş., Mürşitpınar Jandarma Karakoluna giderek babası İzzet Ş., amcası Mahmut Ş. ve ağabeyi Ali Ş.’nin otomobille kendisine çarptıktan sonra ahıra götürüp zincirle bağlayarak işkence yaptıklarını söyledi.

İŞKENCECİ BABA VE AMCA TUTUKLANDI

Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan jandarma ekipleri, ağabey Ali Ş.’yi 11 Ağustos günü gözaltına aldı. İfadesi alınan şahıs daha sonra serbest bırakılırken, amca Mahmut Ş. de pazartesi günü yakalandı. İfadesi alınan amca serbest bırakılırken, firari baba ise bugün yakalanarak gözaltına alındı. Baba İzzet Ş. ile amca Mahmut Ş.’nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen şahıslar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAYISINI ÖLDÜRMESİNİ İSTEMİŞLER

İddiaya göre M.Ş.’nin babası ve amcası, M.Ş. ile ağabeyinin eline silah verip dayılarını vurmasını istedi. Bunu kabul etmeyen M.Ş. evden kaçtı. Yaşadıklarını anlatan M.Ş., “Babamla amcamın dayılarıma karşı bir husumeti vardı. Bu yüzden babam ve amcam İzzet Ş. ve Mahmut Ş., ben ve ağabeyimin eline silah verdi, "Gidin dayılarınızı vurun' dedi. Ben de yapmadım. Bu yüzden bana 'Tamam' dedi, 'Sen köye gideceksin, sen iyi icraat ettin.' Ben de eve gitmedim, evden kaçtım. Nizip’e gittim, otelde 3 gün yattım. 3 günden sonra Birecik’e arkadaşımın yanına geldim” dedi.

"BURADA RAHAT VURAMAYIZ, KÖYE GÖTÜRELİM DEDİ"

Amcasının arabayla kendisine çarptığını iddia eden M.Ş., “Onlar da bana pusu mu kurmuşlardı bilmiyorum, beni orada gördüler ve kovaladılar. İlk kovalamacada beni yakalayamadılar. İkincisinde beni arada yakaladılar. Arabayla bana çarptılar, ben duvara çarptım. Bu nedenle kaçamadım. Amcam Mahmut Ş., beni döve döve arabaya götürdü. Orada en yakın ev Naibe halamındı, beni oraya götürdü, orada vurdu. Orada bir tek halam vardı. İlk orada burnumu kırdı. 'Burada rahat vuramayız. Köye götürelim' dedi” ifadelerini kullandı.

"İŞKENCE YAPIP BUNU KİMSEYE ANLATMAYACAKSIN DEDİLER"

Amcasının kendisini zincirle bağlayıp işkence yaptığını iddia eden M.Ş., “Beni köye götürdüler. Köyden de ahıra götürdüler. Elimi ve ayaklarımı hayvanların kancasına bağladılar. Yatırdılar, tişörtümü çıkarttılar. İlk önce işkence yaptılar, sonra da 'Bunu kimseye anlatmayacaksın' dediler. Ağabeyim yaptı, kardeşim yaptı. Öğle saat 14.00’dan gece saat 23.00’a kadar işkence gördüm. Amcam 'Gelin idrarınızı bunun üzerine yapın' diyordu. Gelip üzerime idrarlarını yaptılar. Gece halam geldi ve zincirimi açtı. Gidip duş aldım, sabah oldu annemi aradım. Ona her şeyi anlattım. Annem ve babam fiili ayrı, sonra jandarma geldi. Jandarmaya benim kardeşimi gösterdiler. Beni de bir odaya kilitlediler. Büyük amcamın oğlunu da yanıma verdiler” dedi.

"JANDARMA AMCAMA İNANMADI BU SAYEDE KURTULDUM"

Jandarmanın amcasına inanmadığını ve bu sayede kurtulduğunu söyleyen M.Ş., “Jandarmaya kardeşimi göstermişler, jandarma 'Bu değil' demiş çünkü beni döverken videomu çekmişlerdi. O videoyu da Mahmut Ş. amcam herkese atmış, kardeşime de atmış. Benim telefonumu almışlardı. Herkes uyuduğunda kardeşimin telefonundan annemi aramıştım. O videoyu da attım, o da jandarmaya atmış. Jandarma bu o değil demiş. Mecburen beni gösterdiler. İzzet Ş. geldi, 'Bunu sana biz yapmadık, başkası yaptı' dedi. Ben de korkudan 'Tamam' dedim. Zaten jandarma anladı. Anladığında ben her şeyi söyledim. Bunların yaptığı yasa dışı ama halen dışarıda geziyorlar. Ben ve annemin can güvenliği yok” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?