USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li Tunç Soyer'den terör sevici Merdan Yanardağ'a ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri nedeniyle tutuklanan Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti.

CHP'li Tunç Soyer'den terör sevici Merdan Yanardağ'a ziyaret
18-08-2023 00:39
Google News

CHP yandaşı gazeteci Merdan Yanardağ, yayın yönetmeni olduğu Tele 1'in canlı yayınında, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan övgüyle bahsetmişti. Skandal gelişme sonrası hakkında soruşturma başlatılan Yanardağ, tutuklanarak cezaevine yollanmıştı.

CHP heyeti Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti!CHP heyeti Merdan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti!

Skandala arka çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanardağ'ın sözlerinin montajlandığını öne sürüp, "Ülkemiz adına utanç vericidir, bu yanlıştan derhal dönülmeli." demişti.

Bugün, Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan ve Can Atalay’ı Silivri’de ziyaret ettim.

Dilerim, demokrasi ve hukukun üstünlüğü kazanacak, adalet gecikmeyecek. pic.twitter.com/T0svZ06bvC

Tunç Soyer (@tuncsoyer) August 17, 2023

TUNÇ SOYER'DEN PKK ELEBAŞINA METHİYELER DÜZEN YANARDAĞ'A ZİYARET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven sözleri nedeniyle tutuklanan Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Soyer, "Bugün, Merdan Yanardağ, Barış Pehlivan ve Can Atalay’ı Silivri’de ziyaret ettim. Dilerim, demokrasi ve hukukun üstünlüğü kazanacak, adalet gecikmeyecek." ifadelerini kullandı.

CAN ATALAY VE BARIŞ PEHLİVAN NEDEN CEZAEVİNDE

Can Atalay, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde Gezi eylemlerine ilişkin davada yargılanmış ve TCK'nin 312. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçuna "yardım eden" sıfatıyla katıldığı gerekçesiyle 18 yıl hapse mahkum edilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni’yken, Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze haberinde kimlik bilgilerinin ifşa edilmesine ilişkin davada, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Pehlivan 6 ay hapis yattıktan sonra denetimli serbestlikle dışarı çıktı. Yaptığı bir haber nedeniyle 30 Mart 2023’te bir dava daha açılan Pehlivan hakkında mahkeme, denetimli serbestlik şartlarının kaldırılarak tekrar cezaevine gönderilmesi kararı verdi. Korona tedbirleri kapsamında bir gün cezaevinde kalan Pehlivan, denetimli serbestlikle cezaevinden çıktı. Daha sonra, haklarında ilgili infaz hâkimliğince denetimli serbestlik kararı verilen bazı hükümlülerin açık ceza infaz kurumuna gönderilmesi kararı verildi. Bu hükümlüler arasında Pehlivan da bulunuyordu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?