USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li Özel'in yalan ısrarı... Fahrettin Altun'a bir tazminat daha ödeyecek

CHP'li Özgür Özel'e İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında söylediği yalanlarla ilgili 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçundan açılan davada karar açıklandı. Özel, Altun'a 10.000 TL daha (toplamda 58 bin) tazminat ödeyecek.

CHP'li Özel'in yalan ısrarı... Fahrettin Altun'a bir tazminat daha ödeyecek
08-07-2023 13:39
Google News

Muhalifet ve fondaş medyanın İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun'u asılsız iddialarla karalama kampanyalarına yönelik açılan davalarda sonuçlar bir bir açıklanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, evinin fotoğrafının izinsiz çekilmesi ve eşi Fatmanur Altun da farklı kurumlardan haksız yere maaş aldığı iddiaları ile hukuk mücadelesinde yeni gelişme yaşandı.

ÖZEL'E 10.000 TL CEZA

Altun’un avukatı Sezgin Tunç yapılan iftira ve yalanlarla ilgili CHP Grup Başkanı Özgür Özel'a karşı açılan davanın sonuçlandığını sosyal medya hesabından duyurdu.

TOPLAMDA 58.000 TL MANEVİ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM EDİLDİ

Tunç şu ifadeleri kullandı;

CHP'li Özgür Özel'in Sn. Fahrettin ALTUN hakkında söylediği yalanlara karşı açtığımız bir diğer davada 10.000 TL tazminat daha ödemesine hükmedildi.

Böylece şu ana kadar farklı dosyalardan toplam 58.000 TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Diğer davaları devam etmekte.

HÜKÜM :Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere,

1-) Davanın kısmen kabulü ile 10.000,00 TL manevi tazminatın 24/02/2021 tarihinden itibaren işleyecek yasal faiz ile birlikte davalıdan alınarak davacıya verilmesine, fazlaya ilişkin istemin reddine,

2-)Alınması gerekli 683,10 TL karar ve ilam harcının peşin olarak alınan 1.707,75 TL harçtan mahsubu ile bakiye 1.024,65 TL harcın davacıya iadesine, 683,10 TL harcın davalıdan alınarak hazineye irad kaydına,

3-)Davacı kendisini vekille temsil ettirdiğinden yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi gereğince hesaplanıp taktir olunan 10.000 TL vekalet ücretinin davalıdan alınıp, davacıya verilmesine,

4-)Davalı kendisini vekille temsil ettirdiğinden yürürlükte bulunan Avukatlık Asgari Ücret önce hesaplanıp taktir olunan 10.000TL vekalet ücretinin davacıdan alınıp, davalıya

5-)Davacı tarafından bu yargılama nedeniyle yapılan ve aşağıda dökümü yazılı toplam 552,05 TL yargılama giderinin kabul ve ret oranlarına göre hesap ve takdir olunan 55,20 TL'sinin davalıdanalınarak davacıya verilmesine, bakiye masrafın davacı üzerinde bırakılmasına,

6-)Davalı tarafından bu yargılama nedeniyle yapılan toplam 150,00 TL yargılama giderinin kabul ve ret oranlarına göre hesap ve takdir olunan 135,00 TL'sinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine, bakiye masrafın davalı üzerinde bırakılmasına,

7-)Hüküm kesinleştiğinde kullanılmayan gider avansının yatıran tarafa iadesine,
 
Dair, taraf vekillerinin yüzene karşı — verilen kararın tebliğinden itibaren iki hafta içinde mahkememize ya da mahkememize verilmek üzere bir başka yer mahkemesine verilecek dilekçe ya da tutanağa geçirilmek şartıyla bulunulacak beyanla, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ilgili dairesine gönderilmek üzere ibraz edilecek bir dilekçe ile istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup üsülen anlatıldı.

BU KONUDA DAHA ÖNCE KAZANILAN DAVALAR

Tunç, uzun süredir verilen hukuk mücadelesinde bu güne kadar kazanılan davaları da paylaştı;

Ayrıca Sn Fatmanur ALTUN 1 yılı aşkın bir süre önce öğretim görevlisi olduğu Marmara Üniversitesi’nden istifa etmiş olmasına rağmen kötücül ağızlar halen müvekkilimizin oradan maaş aldığı yalanını yaymaktadır.

Gelelim konuya dair tazminat kararlarına:

KILIÇDAROĞLU 20 BİN TL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, müvekkilimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a 20.000 TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 

KILIÇDAROĞLU 7 BİN 500 TL

Bir diğer davada yine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun müvekkilerimiz Sn Fahrettin ALTUN ve Sn Fatmanur ALTUN’a 7.500 TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 5/12

ÖZGÜR ÖZEL 40 BİN TL

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in müvekkillerimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a 30.000 TL ve Sn. Fatmanur ALTUN’a 10.000 TL manevi tazminat ödemesine  hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk.

ATILLA SERTEL 40 BİN TL

CHP Eskişehir Milletvekili Atilla Sertel’in müvekkilimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a  40.000  TL manevi tazminata ödemesine hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 

ÖZGÜR KARABAT

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın  müvekkilimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a 10.000 TL manevi tazminat ödemesine  hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 

CAN YÜCEER 5 BİN TL

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in, müvekkilimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a  5.000 TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 9/12

ERKAN AYDIN 15 BİN TL

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın müvekkilimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a 15.000 TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 10/12

MİYASE İLKNUR 10 BİN TL

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Miyase İlknur’un müvekkilimiz Sn. Fahrettin ALTUN’a 10.000 TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi. Karara karşı miktar yönünden istinaf yoluna başvurduk. 

 

DEVAM EDEN DAVALAR VAR

Tunç devam eden davalarla ilgili "Müvekkillerimiz adına açtığımız ancak henüz neticelenmeyen tazminat davalarımızın bir kısmının ve istinaf başvurularımızın neticelerini de yine buradan duyuracağız. Yalan, hakaret ve dezenformasyonla hukuki mücadelemiz hız kesmeden ve artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?