USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’li Datça Belediyesi’nden 'ikiyüzlülük'! "Eşekleri beslemeyin, köpekleri besleyin&

Sosyal medyada başıboş köpek güzellemesi yapan CHP'li Datça Belediyesi'nin 'Başıboş eşekleri beslemeyin, trafik kazalarına sebep oluyor' şeklindeki mesajı tepki çekti.

CHP’li Datça Belediyesi’nden 'ikiyüzlülük'!
28-07-2023 14:38
Google News

Haber7

Sosyal medyadan “Yaban eşeklerini beslemeyinşeklinde bir mesaj yayımlayan CHP’li Datça Belediyesi’ne vatandaşlardan tepki yağdı.

Daha önce birçok kez ‘başıboş köpek’ propagandası yapan Datça Belediyesi’nin tutumu, vatandaşlarca ‘ikiyüzlülük’ olarak değerlendirildi.

‘BAŞIBOŞ EŞEKLERİ BESLEMEYİN, TRAFİK KAZALARINA YOL AÇIYOR’ MESAJI

Datça Belediyesi yayımladığı mesajda, yol kenarlarında beslenen yaban eşeklerinin trafik kazalarına yol açtığı belirtildi.

'Eşekleri beslemeyin' çağrısı yapan Datça Belediyesi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Neden eşekleri beslemeyin diyoruz!

Bugün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce Datça-Marmaris karayolu üzerinde yaban eşekleri ile ilgili inceleme çalışması gerçekleştirildi. Çalışma sırasında yaban eşeklerinin doğadaki yaşam alanları, su ve besin kaynakları kayıt altına alındı.

Datça-Marmaris karayoluna yakın Gökova ve Hisarönü Körfezlerine bakan 30’dan fazla koy ve ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdüren 100’den fazla yaban eşeği olduğu bilinmektedir.

Karayolu kenarına bırakılan yiyecek ve sular sebebiyle trafik kazalarına sebep olan bu eşekleri neden beslemeyin dediğimizi bu çalışma ile sizlere aktarmak istedik.

Son günlerde bazı hayvansever dernekleri ve federasyonlarına ait olduğu düşünülen sosyal medya hesaplarında bu eşeklerin aç ve susuz kaldıkları, yoldan geçenlerin onları mutlaka beslemesi ve su vermesi gerektiği ile ilgili yanıltıcı paylaşımlar hem eşeklerin hem de trafikteki vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmaktadır.

Görüntülerde de göreceğiniz üzere doğada onlar için yeterince yiyecek ve su kaynağı var. O yüzden tekrarlıyoruz. YABAN EŞEKLERİNİ BESLEMEYELİM!

Bazı hasta ruhlu karanlık eller tarafından kasıtlı olarak dolaşıma sokulup pek çok derneğe ve hayvansevere gönderilen bu görselin tek bir kelimesi bile doğru olmayıp, bu canlıların hayatına kastetmektedir. Görselle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

NEDEN EŞEKLERİ BESLEMEYİN DİYORUZ!
Bugün Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzce Datça-Marmaris karayolu üzerinde yaban eşekleri ile ilgili inceleme çalışması gerçekleştirildi. Çalışma sırasında yaban eşeklerinin doğadaki yaşam alanları, su ve besin kaynakları kayıt altına alındı.

— Datça Belediyesi (@datcabelediyesi) July 26, 2023

CHP'Lİ BELEDİYEYE 'İKİYÜZLÜLÜK' TEPKİSİ

Vatandaşlar, CHP’li belediyenin paylaşımının altına tepki gösterdi. İnsanlara saldırarak ölümüne neden olan ve trafik kazalarına yol açan başıboş köpekler için aynı duyarlılığı göstermediğini ifade eden vatandaşlar, Datça Belediyesi’nin 'ikiyüzlü' davrandığını belirtti.

İşte CHP’li Datça Belediyesi’ne gelen tepkilerden bazıları:

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?