USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li belediyeler depremzedeleri unuttu! 'Bir çöp olarak bile yoklar'

Katıldığı bir canlı yayında devletin deprem bölgesinde yaptıklarını anlatan AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, CHP'li belediyelere ise sert tepki göstererek 'Bir çöp olarak bile yoklar' dedi.

CHP'li belediyeler depremzedeleri unuttu! 'Bir çöp olarak bile yoklar'
19-08-2023 17:08
Google News

Türkiye 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Devlet var gücüyle bölgede inşa edilen yeni konutları depremzedelere teslim ederken, bir taraftan da enkaz kaldırma ve yeni konut inşaaları devam ediyor. CHP'li belediyeler ise adeta deprem bölgesinden kendisini soyutlamış vaziyette hareket ederken, depremin etkilediği şehirleri yalnızlığa terk etti. 

A Haber'de katıldığı canlı yayında deprem bölgesinde gördüklerini ve yaşadıklarını anlatan AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, CHP'li belediyelerin bu tavırlarını çok sert bir dille eleştirdi. AK Partili Kurt, CHP'li belediyelere "Neredesiniz?" diye sordu. 

2024'TE HALK TOKAT VURACAK

Programda CHP'li belediyelerin belediyecilikteki başarısızlığını dile getiren Kurt, 2024 yerel seçimlerinde halkın İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da, Mersin'de, Aydın'da CHP'ye büyük bir tokat vuracağını söyledi. 

Vatandaşların yerel seçimde CHP'li belediye başkanlarına '5 yılda ne yaptınız?" diye soracağını hatırlatan Kurt, özellikle deprem bölgesinde yaşananlara dikkat çekti. Kurt, "Deprem bölgesinde ben Adıyaman milletvekiliyim. Doğup büyüyüp yaşadığım yer. İnsan İstanbul belediyesinin bir çöpünü görmez mi ya. İstanbul belediyesi Türkiye'yi taşıyacak,  deprem bölgesinin tamamını ayağa kaldıracak bütçeye personele sahip. Bir çöp vermez mi insan ya." diye sordu.

VERDİKLERİ KONTEYNIRLAR SORUNLU

CHP'li İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyükşehir belediyelerine tepki gösteren AK Partili isim, Mersin ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nin 6 ayda sadece 100-200 adet kadar konteynır verdiğini ancak bu konteynırların da sorunlu olduğunu söyledi. 

Kurt konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Bakın Mersin'den, İzmir'den küçük konteynırlar var onların da alt yapısı yok, son derece sorunlu, kullanışlı değil. Oraya yerleşen vatandaşlarımızın da çok büyük şikayetleri var. 6 ayda 100 tane 200 tane konteynır vermişler onların da alt yapısı, elektriği, suyu, pis atık gideri sağlıklı çalışmıyor. Peki nerede?

MANSUR YAVAŞ'A TEPKİ: YAZIKLAR OLSUN

Depremde hasar gören Hatay Havalimanı'nın tadilatını yapmış gibi reklam yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne de tepki gösteren Kurt, 'Yazıklar olsun' dedi.

ABB'nin havalimanının molozlarını taşımak için sadece birkaç kamyon gönderdiğini belirten AK Partili vekil, "Sanki Hatay'daki havalimanını Ankara Büyükşehir Belediyesi tamir etmiş, yazıklar olsun ya. Senin kamyonun oradan moloz taşıdı. Senin taşıdığın molozlarla mı o havalimanı tamir edildi?" dedi.

İSKİ NEREDE?

Konuşmasında Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP'li İBB yönetimini de eleştiren Kurt, İSKİ'nin deprem bölgesinde hiçbir çalışma yapmamasını hedef aldı. Kurt, "İSKİ'de yılların tecrübesi var. Nerede İSKİ? Adıyaman'da deprem nedeniyle su boruları patlıyor. Doğaldır. Depremde yer altında kaymalar olmuş. Su boruları bükülmüş ya büklüm büklüm. Onu bizim Adıyman belediyemizin fedakar su işleri müdürlüğü personeli, DSİ personeli fedakar biçimde müdahale edip hayata geçiriyor. İSKİ neredesiniz?" şeklinde konuştu.

HATAY'I AYAĞA KALDIRAN KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmayışına karşılık AK Partili belediyelerin hizmetlerini anlatan Resul Kurt, HatayKonya Büyükşehir Belediyesi'nin, Adıyaman'ı ise Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ayağa kaldırdığını söyledi.

Kurt konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Hatay'ı ayağa kaldıran Konya Büyükşehir Belediyesi. Yazıklar olsun. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hani İzmir, hani Ankara, hani Antalya neredesiniz. Kim yapıyor? Bakın Konya Büyükşehir Belediyesi, belediye başkanında su personeline kadar gece gündüz uyumadan Allah razı olsun. Bakın ben deprem bölgesinde yaşadım 1-2 saat uykuyla durduk sürekli. 

Adıyaman'da da Erzurum Büyükşehir Belediyemiz aynı Konya'da olduğu gibi büyük bir fedakarlıkla hizmetlerini verdi ama diğer CHP belediyelerinin hiçbir çöpünü görmedik. Hiçbir şekilde Adıyaman'a ve deprem bölgesine faydaları olmadı.

DEVLET ORADA AMA CHP'Lİ BELEDİYELER BİR ÇÖP OLARAK BİLE YOK

Depremin ülkemize verdiği zararı rakamlarla ifade eden Kurt, depremin maliyetinin 102 milyar dolar olduğunu, yapılacak yatırımların da hesap edildiğinde 150 milyar dolarlık dev bir paranın ortaya çıktığını belirtti. 

Kurt, devletin deprem bölgesinde bütün depremzedelerin her türlü ihtiyacını karşıladığını ifade ederek "Bir konteynır kurulmasının maliyeti 250 bin lira. İçerisine klimasını, televizyonunu, buzdolabını, eşyasını koyduğunuz zaman 300-350 bin liralık bir rakam ortaya çıkıyor. Bir tek konteynır. Adıyaman sıcak yer, Malatya sıcak yer, Kahramanmaraş'ta da 45-50 derece sıcaklardan bahsediliyor. Klima çalıştırıyor benim vatandaşım. Klima çalıştığı zaman da elektrik sarfiyatı oluyor. Devletimiz hepsini karşılıyor. Yemesi, içmesi, suyu, elektriği bütün giderlerini karşılıyor. Bakın devlet var orada ama CHP belediyeleri maalesef bir çöp olarak bile orada yok." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?