USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'den yerel seçim pazarlığı: HDP ve İYİ Parti aşkı tekrar alevlendi

CHP'de koltuk kavgası devam ederken bir yandan da yerel seçimlere yönelik yeni stratejiler değerlendiriliyor. HDP ve İYİ Parti'nin açık desteği sayesinde İstanbul ve Ankara'yı kazanan CHP, yeni pazarlıklar peşinde.

CHP'den yerel seçim pazarlığı: HDP ve İYİ Parti aşkı tekrar alevlendi
19-07-2023 09:39
Google News

31 Mart 2024 yerel seçimleri için hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi'nde hem koltuk kavgası hem de seçim pazarlıkları için çalışmalar devam ediyor.

Seçimlere sekiz ay kala yeni hesaplar peşine giren CHP, 2019 seçimlerinde, HDP ve İYİ Parti'nin açık desteği sayesinde İstanbul ve Ankara'yı kazanmış, 2024 seçimlerinde de iki partiyi kendi cephesinde birleştirmenin planlarını yapıyor.

Bu kapsamda ilk adım İYİ Parti'ye atılmıştı. 3-6 Mart krizinde, CHP'li medya aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e karşı linç operasyonunu devreye sokmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Merkezi'ne giderek bir kez daha yerel seçim pazarlığını başlattı.

Buna karşın İYİ Parti kanadının, 2019'a kıyasla daha ağır taleplerle görüşmeleri sürdürmesi bekleniyor.

HEDEF: CHP - HDP - İYİ PARTİ İTTİFAKI

Madalyonun diğer yüzünde yer alan HDP'ye ilişkin CHP'de farklı senaryolar masaya yatırılıyor.

İddiaya göre, HDP ile hangi konularda uzlaşılabileceği, ortaklığın gizli mi yoksa açık şekilde mi olacağı, İYİ Parti ile bu sürecin nasıl yürütüleceği gibi kritik başlıklar MYK üyeleri tarafından ele alınıyor.

"CHP-HDP-İYİ Parti" oluşumu ile yeniden İstanbul ve Ankara'da yarışmak isteyen CHP kanadında en büyük endişenin "İYİ Parti'nin muhtemel tepkisi" olduğu öne sürülüyor.

"ARKA KAPI PAZARLIĞI BAŞLADI" İDDİASI

14-28 Mayıs seçimlerinde hem Kandil hem de Kandil güdümündeki HDP tarafından destek yağmuruna tutulan Kılıçdaroğlu, mitinglerinde "PKK" dahi diyememiş ve terörle mücadele sözü vermekten kaçınmıştı.

Her seçimde HDP'den destek istemeyi gelenek haline getiren Kılıçdaroğlu'na rağmen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, "Her ilde kendi adayımızı çıkaracağız" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak bu sözlerin aksine CHP'li bazı siyasilerin, kişisel dostluklarının bulunduğu HDP'li vekiller aracılığıyla yerel seçimlere yönelik uzun süredir arka kapı pazarlığında olduğu iddia edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?