USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'de ‘kaset savaşları’ kızıştı! Dünden bugüne CHP’deki kaset operasyonları

Ekrem İmamoğlu'nun CHP'lilerle yaptığı gizli Zoom toplantısının sızdırılması CHP'de ortalığı karıştırdı. FETÖ yöntemi olarak bilinen 'Kaset' skandalı CHP içindeki geçmişten bugüne yaşanan skandalları da bir kez daha akıllara getirdi.

CHP'de ‘kaset savaşları’ kızıştı! Dünden bugüne CHP’deki kaset operasyonları
20-07-2023 12:39
Google News

    HABER7

Bilgi, birikim ve tecrübenin değil “kaset gücünün” lider belirlediği CHP’de olağandışı durumlar son sürat devam ediyor.

“Son umut” dedikleri cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlatılan 'değişim' söylemi parti içinde kirli sahnelerin yaşanmasına neden oldu. CHP’nin adeta genetiğinde yer alan kaset savaşları yeniden hortladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu liderlikten indirmeye yönelik hamlelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun parti içindeki büyük isimlerle yaptığı gizli ‘online’ toplantısı saniye saniye kayda alınıp internete sızdırıldı. İmamoğlu’nun ‘olağanüstü kurultay’ gibi gizli planları ve Kılıçdaroğlu’nu devirme ekibinin tek tek deşifre olduğu kaset partiyi karpuz gibi ikiye böldü. Bir yanda “Kılıçdaroğlu’na darbe” diyenler, öte tarafta “Bunlar olağan görüşmeler, parti içi demokrasinin normal işlemleri” savunmasını yapanlar…

Dışarıya kapalı bir toplantının kim veya kimler tarafından kayda alınarak sızdırıldığı bilinmezken, CHP'de yapılan bu operasyon kaset savaşlarını yeniden hafızalara taşıdı. Çünkü İmamoğlu’nun gizli görüntüleri, CHP içerisindeki ne ilk ne de son kaset operasyonu…

Geçtiğimiz hafta Kemal Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı toplantısının ses kaydının internete sızdırıldığı CHP’de, son 20 yılda yaşanan kaset savaşlarını HABER7 olarak derledik.


DENİZ BAYKAL OPERASYONU

CHP'de en kapsamlı kaset operasyonu partinin liderlik koltuğundan 18 yıl boyunca kalkmayan Deniz Baykal'a düzenlendi. 6 Mayıs 2010'da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, CHP 23. Dönem Milletvekili Nesrin Baytok'la olan zina görüntüleri basına servis edildi. Gizlice kayda alınan görüntülerin yayılmasının ardından Baykal, ancak 4 gün dayanabildi. Deniz Baykal, 10 Mayıs 2010'da istifa etti.

Baykal’ın istifasının ardından “CHP’de genel başkanlığa aday değilim” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010 tarihinde yapılan 33. CHP Olağan Kurultayı’nda liderlik koltuğunu ele geçirdi.

İNCE'YE KASET OPERASYONU

14 Mayıs 2023 seçimlerine gidilen dönemde kaset operasyonuna uğrayan isimlerden biri de, önceki dönemde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’ydi. 
Seçim sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bize katıl' çağrılarına olumlu cevap vermeyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, muhalefet tarafından 'hain' ilan edilmesinden sonra kaset komplosuna maruz kaldı. 

14 Mayıs seçimleri için altılı masaya katılmayacağını ve cumhurbaşkanı aday olacağını duyuran Muharrem İnce birkaç gün sonra sosyal medyada yayınlanan montaj görüntüleriyle sarsıldı. Sahte olduğu belirtilen seks kasetiyle İnce'ye operasyon çekenler, amacına ulaştı. İnce cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi. Buna en çok Kılıçdaroğlu taraftarları sevindi. Kaset operasyonuyla ilgili tutuklanan isimler arasında, CHP Şişli Gençlik Kolları eski yöneticisi Ozan Özgür D. de bulunuyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN GİZLİ SES KAYDI

CHP'deki gizli kaset operasyonlarına bu defa Kılıçdaroğlu’nu vurdu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun basına kapalı parti içi toplantısında yaptığı konuşmanın ses kaydı sosyal medyaya düştü.

Kılıçdaroğlu’nun kendisini eleştiren CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yönelik “Partiden atın gitsin bu adamı” dediği bölümlerin servis edildiği ses kaydı bomba etkisi oluşturdu. Tanju Özcan’ın şahsi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan ses kaydının devamının nerede ve kimlerin elinde bulunduğu sorusu cevapsız kaldı. 

BU DA İMAMOĞLU KASETİ

CHP'de kaset operasyonlarının sonuncusu ise dün gerçekleştirildi. Tarihi 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde ağır hezimete uğrayan CHP'de yüksek sesle "değişim" isteyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun parti içindeki ağır toplarla Zoom uygulaması üzerinden yaptığı gizli toplantının görüntüleri "İşte yüzyılın ihaneti... Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet" başlığıyla sosyal medyada yayınlandı.



Görüntüleri kimin kayda alıp yayınladığı merak konusu olurken, gizli toplantının görüntüleri CHP'de büyük krize neden oldu. CHP içindeki isimlerden ve gizli toplantıya katılan isimlerden peş peşe açıklamalar yapıldı…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?