USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'de iç savaş büyüyor! Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu'na rest çekti

Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklamada bulunan Ekrem İmamoğlu, parti içerisindeki krize dair yapılan hamleleri yeterli bulmadığını söyledi.

CHP'de iç savaş büyüyor! Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu'na rest çekti
17-06-2023 17:09
Google News

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de yaşanan kriz dinmek bilmiyor. Yaşanan koltuk kavgasının taraflarından olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir açıklama gelirken Kılıçdaroğlu'nu zor bir sürecin beklediği düşünülüyor. 

İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya gelmişti. Fatih Sultan Mehmet’in 542 yıl önce poz vererek hazırlattığı Costanzo da Ferrara ürünü madalyon İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla dün ziyarete açıldı. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da açılış öncesinde yanıtladı. İmamoğlu, Çarşamba günü Ankara’da Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin sorulması üzerine dikkat çeken sözler sarf etti.

YAPILAN HAMLELER YETERLİ DEĞİL

İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair yaptığı açıklamada yapılan hamleleri yeterli görmediğini dile getirdi. İmamoğlu, konuya ilişkin olarak, "“CHP, ittifaka liderlik ettiği gibi bugün de değişime ve dönüşüme liderlik etmek, öncü hareketleri, hamleleri yapmak zorundadır. O adresin ana noktası da elbette ki benim çok kıymetli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.  Çarşamba günkü buluşmada, düşüncelerimi değişim yönündeki parametrelerin neler olması noktasındaki aşamaları, kendisiyle paylaştım." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diğer açıklamaları da şu şekilde oldu:

"Değişim ve dönüşümün içeriği oldukça geniştir. Şu anda yapılan hamlelerin toplum için yeterli gelmediğini biliyoruz. Bu yeterli gelmeyen ama yeterli olması için yapılması gerekenlerle ilgili tüm fikirlerimi, süreçleri kendisiyle paylaştım. Kurumsal olarak, yaklaşık 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi, bir ferdi olarak, hiçbir zaman parti içindeki meseleleri ve süreçleri, bu seviyenin daha ötesinde paylaşmadım. Paylaşmayı da doğru bulmam. Ama tabii ki bu bahsettiğimiz meselelerin içerisinde kamuoyunun bilmek zorunda olduğu, bilmesi gereken kısımları da var. O kısımlarıyla ilgili ve nasıl olması gerektiği konusunda Genel Başkan’ımızın umuyorum ki bayram öncesi yapabileceği bazı aktarımlar sonrasında, belki farklı bir ortam, farklı bir buluşma ya da bireysel olarak benim de kamuoyunu bilgilendireceğim tarafları olabilecektir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?