USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'de gerilimli toplantı: Kılıçdaroğlu sinirlendi, bir üye salonu terk etti

CHP Parti Meclisi toplantısında tansiyon yükseldi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oylama sonucuna sinirlendi, bir üye toplantıyı terk etti.

CHP'de gerilimli toplantı: Kılıçdaroğlu sinirlendi, bir üye salonu terk etti
24-07-2023 17:09
Google News

CHP'de belediye başkanları ve Parti Meclisi toplantıları yapıldı. CHP’li kurmaylar arasında tansiyonun yükseldiği Parti Meclisi’nde görevden alınan il ve ilçe başkanları için yapılan kritik oylamanın ardından da tartışma devam etti.

Gazeteduvar'ın haberine göre, “değişim” talep edenlerin 60 kişilik PM’deki ağırlıklarını ölçmek için kritik olan görevden almalara yönelik itiraz oylamalarının sonucunda Muş İl Başkanı İsmail Adanur’un itirazı için 31 kabul 30 ret, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan’ın itirazı için 30 kabul 31 ret, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın itirazı için 31 kabul, 28 ret 2 çekimser, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan’ın itirazı için 28 kabul 33 ret oyu verildi. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün itirazı için ise 26 kabul 35 ret oyu ile oylama sonuçlandı.

KILIÇDAROĞLU: ERDEMLİ DEĞİL

Edinilen bilgiye göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu oylama sonucuna tepki gösterdi. İl ve ilçe başkanlarının görevden alınma gerekçelerinin açıklandığını belirten CHP lideri, “Gerekçeler açıklanmasına rağmen nasıl bu şekilde oy verirsiniz. Bu erdemli bir davranış değil” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun özellikle Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan’ın oylamasına tepki gösterdiği ve “Hırsızı koruyorsanız daha buraya bir şey getirmeyeyim” dediği öğrenildi.

Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Senin geçmişin ne de millete ahkam kesiyosun!Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Senin geçmişin ne de millete ahkam kesiyosun!

Eren Erdem: CHP'de Kemal Beye 'çekilin' deme kontenjanı vardırEren Erdem: CHP'de Kemal Beye "çekilin" deme kontenjanı vardır

Gizli zoom toplantısında bardağı taşıran damla: Kılıçdaroğlu'ndan ilk hamle geldi!Gizli zoom toplantısında bardağı taşıran damla: Kılıçdaroğlu'ndan ilk hamle geldi!

‘GRUP BAŞKANVEKİLİ BELEDİYE BAŞKANINDAN NASIL TALİMAT ALIR?’

Yaşanan tartışmaların ardından bir Parti Meclisi üyesinin toplantıyı terk ettiği öğrenilirken Kılıçdaroğlu’nun tepki gösterdiği bir diğer konu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’li kurmayların yaptığı ‘zoom’ toplantısı oldu. Zoom toplantısının “etik dışı” olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın İmamoğlu’ndan talimat aldığını belirterek, “Bir belediye başkanının toplantısında grup başkanvekili nasıl talimat alır?” dedi.

ZAFER PARTİSİ’YLE YAPILAN PROTOKOL

CHP’nin PM toplantısında masaya yatırılan bir diğer başlık Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile 28 Mayıs seçimleri öncesi yapılan protokoldü. Özdağ’ın seçimin kazanıldığı takdirde üç bakanlık verileceğini açıklamasının gündeme geldiği toplantıda Kılıçdaroğlu, “Bugünden o günü değerlendirmek doğru değil, o günün şartlarına göre bakmak lazım. Protokol ittifakla değil CHP ve Zafer Partisi arasında yapılan bir protokoldür” ifadelerini kullandı.

ÖZEL’İN İSTİFASI İSTENDİ

Edinilen bilgiye göre CHP PM’de İmamoğlu'nun zoom toplantısına katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in istifası talebi de gündeme geldi. CHP Milletvekilleri Ali Öztunç ve Gürsel Erol, Özel’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

TORUN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA: YOLUNU SİZİN AÇMANIZ LAZIM

CHP PM Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da toplantıda konuşan isimler arasında yer aldı. Geçtiğimiz dönem Kılıçdaroğlu’nun A Takımı’nda olan Torun’un yaşanan tartışmalı süreçten partinin ağır yara aldığını, örgütte ve seçmende derin bir motivasyonsuzluk oluştuğunu söylediği öğrenildi. "Ortak akıl ve uzlaşma ortamını sağlamalıyız. Kurultay için net takvimi bir an önce oluşturmalıyız. Kafalarda soru işareti kalmamalı. Partililere ve seçmene güven verecek kararları zaman kaybetmeden almalıyız" diyen Torun'un Kılıçdaroğlu'na hitaben, "Bunun yolunu sizin açmanız lazım" çağrısı yaptığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?