USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’li Öztürkmen, hasarlı binaların akıbetini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, K.Maraş merkezli depremin büyük yıkıma yol açtığı Gaziantep’teki ağır ve orta hasar raporlu binaların akıbetini Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Öztürkmen, hasarlı binaların akıbetini sordu
12-07-2023 17:05
12-07-2023 17:09
GAZİANTEP
Google News

CHP’li Öztürkmen, depremin üzerinden geçen 5 aylık zamana rağmen yıkım çalışmalarının başlamadığına ve depremzedelerin yaşadığı mağduriyetin bir kat daha arttığına dikkat çekti. Öztürkmen, ekonomik koşullardan dolayı orta hasarlı evlere girmek zorunda kalan binlerce depremzedenin can güvenliğinin tehlikede olduğu uyarısında da bulundu.

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan Milletvekili Öztürkmen, “Depremin üzerinden 5 aylık bir süreç geçmesine rağmen ağır ve orta hasarlı binaların yıkımı için bir çalışma başlatılmamasının sebebi nedir. Bunun için öngörülen bir tarih var mıdır” diye sordu.

 CHP’li Öztürkmen, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

 1-      Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Gaziantep ilinde ağır ve orta hasar raporu verilen bina sayısı kaçtır? Bunların ilçelere göre dağılımı nasıldır?

2-      Depremin üzerinden 5 aylık bir süreç geçmesine rağmen ağır ve orta hasarlı binaların yıkımı için bir çalışma başlatılmamasının sebebi nedir? Bunun için öngörülen bir tarih var mıdır?

 3-      Depremden zarar gören evlerini boşaltmak zorunda kalan ve büyük bir mağduriyet yaşayan yurttaşların bir kısmı fahiş kira bedellerine mahkum edilirken, bir kısmı da riskli binalara girmek zorunda bırakılmıştır. Depremzedelerin maddi ve manevi anlamda yaralarını sarmak adına bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır? Var ise nelerdir?

 4-      Depremden zarar gören orta hasarlı ev sahipleri için güçlendirme kredisi verilmesi planlanmakta mıdır?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?