USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP’li Öztürkmen, çek mağdurlarının sesi oldu: Borç hapiste ödenmez!

CHP Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, çek yasası yüzünden borcunu ödeyemeyen binlerce esnafın 15 Ağustosta hapse gireceğine dikkat çekti. Öztürkmen, hükümete acil bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.

CHP’li Öztürkmen, çek mağdurlarının sesi oldu: Borç hapiste ödenmez!
14-08-2023 15:22
14-08-2023 15:26
GAZİANTEP
Google News

CHP’li Öztürkmen, infaz düzenlemesi kapması dışında tutulan binlerce çek mağduru iş insanının cezaevine girecek olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yeni infaz düzenlemesiyle birlikte uyuşturucu kaçakçısı, tecavüzcüsü, hırsızı, dolandırıcısı binlerce adli suçlunun salıverildiğine dikkat çeken Öztürkmen, deprem bölgesi esnafı başta olmak üzere ülke genelindeki binlerce iş insanının yaşadığı mağduriyetin adil olmadığını ifade etti.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztürkmen, “Yeni infaz yasasından yararlanamadığı için 15 Ağustos’ta yeniden cezaevine girecek olan binlerce çek mağduru yurttaşın yaşadığı sorunu gidermeye dönük bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

CHP’li Öztürkmen, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

 “Karşılıksız çek suçundan mahkumiyeti bulunup da infazı devam eden hükümlülerin tamamı Kovid-19 pandemi izni kapsamında tahliye edilerek, 15 Ağustos 2023 tarihine kadar ceza infaz kurumlarına dönmeleri suretiyle infazlarına devam edilecekti. 15.07.2023 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 7456 sayılı Kanun’la; karşılıksız çek keşidesinden kaynaklanan tazyik hapsinin infazı dolayısıyla açık cezaevinde bulunup, Kovid iznine ayrılan hükümlüler yönünden bir düzenlemeye yer verilmemiştir.

 Söz konusu düzenlemeyle birlikte ülkemizde en çok işlenen suçlardan biri olan hırsızlık suçu başta olmak üzere birçok suçtan mahkum olmuş suçlular için alternatif çözüm yollarına gidilerek, hapishaneye girmemeleri sağlanırken, deprem bölgesindeki esnaflar başta olmak üzere borucunu ödeyemeyen binlerce çek borçlusu için hukuki imkanların tanınmamış olması orantısız ve adaletsiz bir uygulamadır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?