USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP İl Başkanı Uçar, “Mehmet İhsan Tahmazoğlu'na yazıklar olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Şahinbey Belediyesi şirketleri ile Hizmet-İş sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede 10,45 ₺ yemek ücretine sert tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Uçar, “Mehmet İhsan Tahmazoğlu'na yazıklar olsun”
12-08-2022 12:26
12-08-2022 12:31
GAZİANTEP
Google News

Belediye şirketlerinde çalışan işçilere ödenmesi kararlaştırılan 10,45 ₺’ye bir kuru yemek bir çay ancak alınabileceğini ifade eden CHP İl Başkanı Uçar, işçilere reva görülen bu yemek ücretinin vicdansızlık olduğunu söyledi. CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesinin işçilerine ödediği yemek ücretinin 2 kat fazla olduğunu söyledi. İşte CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları;

“Şahinbey Belediyesi iştiraki olan şirketler ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme gereğince Belediye Şirketleri tarafından işçilere günlük net 10,45 ₺ yemek ücreti ödenecekmiş. Günlük 10,45 ₺ yemek ücretini emekçilere reva gören Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu'na yazıklar olsun! 10,45 ₺ ile gastronomi şehri Gaziantep'te ancak bir kuru ekmek yenilir bir çay içilir. Bir nohut dürümünün 20 ₺ ye satıldığı Gaziantep'te bu yemek ücretini işçiye reva görmek vicdansızlıktır! AKP'li Mehmet İhsan Tahmazoğlu sana açık çağrımdır; gel seninle Şahinbey'in istediğin yerinde öğlen yemeğine çıkalım. 10,45 ₺'ye bir öğün yemek yenilebilir mi kendi gözlerinle gör!

 CHP’Lİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 22 ₺ YEMEK ÜCRETİ ÖDÜYOR. İYİLEŞTİRME GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

 Hemen belirteyim; Adana Büyükşehir Belediyemiz bu yılın başında toplu iş sözleşmesine imza attı. Ocak ayında yapılan sözleşme ile 22 ₺ yemek ücreti kararlaştırılmıştı. Şimdi sendika ile belediyemiz yemek ücretinde iyileştirme yapmak için görüşmelerini sürdürüyor!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?