USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cebeci Askeri Şehitliği'nde bayram yoğunluğu

Başkentte, şehit yakınları Kurban Bayramı'nın ilk gününde Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret etti.

Cebeci Askeri Şehitliği'nde bayram yoğunluğu
28-06-2023 16:39
Google News
Ankara

Erken saatlerden itibaren şehitliğe gelen ziyaretçiler, Türk bayraklarıyla donatılmış kabirlerdeki çiçekleri suladı, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti, gözyaşı döktü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde tank kazası sonucu şehit olan Astsubay Tankçı Kıdemli Başçavuş Ömür Gülünay'ın annesi Fatma Gülünay, 8 senedir tüm bayramlarda kabir ziyaretine geldiğini ve her sene buruk bir bayram geçirdiğini söyledi.

Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan sivil memur Meryem Yılmaztürk'ün oğlu Berk Yılmaztürk, "Burası bizim ikinci evimiz. Buradaki diğer şehit aileleri de bizim ailemiz gibi. İlk önce şehitlerimizle bayramlaşıyoruz. Eski bayramlarımız aklımıza geliyor. Bu vatan uğruna şehit olan herkese Allahtan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristler tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akif Şentürk'ün yakını Taner Ulusoy da "Şehit olduğunda yeni evliydi, bir yaşında çocuğu vardı. Bayramlar donuk geçiyor. Eski bayramların tadı tuzu yok." sözleriyle duygularını aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?