USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çanakkale'de orman yangını! 9 yerleşim yeri boşaltıldı, Boğaz gemi trafiğine açıldı

Çanakkale'de rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangını 15 kilometrelik hatta devam ediyor. Yangın nedeniyle 9 yerleşim yeri tahliye edildi, Çanakkale Boğazı gemi trafiği, kuzey-güney yönlü olarak saat 21.30’da başladı.

Çanakkale'de orman yangını! 9 yerleşim yeri boşaltıldı, Boğaz gemi trafiğine açıldı
23-08-2023 00:38
Google News

Çanakkale'de orman yangını: İki köy boşaltıldı!

GALERİNİN DEVAMI <p>Çanakkale merkeze <a href=bağlı Dörtyol köyü yakınlarında ve İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Öte yandan Çanakkale'nin Kayadere köyünün tahliyesine başlanan bölgede, bazı hayvanlar yangından etkilendi. Orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahaleye ediyor.

"><p>Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan <a href=orman yangını nedeniyle Çanakkale-Çan kara yolu ulaşıma kapatıldı.

"><p>Durumun bildirilmesinin <a href=ardından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine jandarma ekipleri de geldi.

"><p>Ekipler, rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevleri <a href=kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışma başlattı.

"><p>Bazı hayvanların yangından etkilendiği bölgede, Kayadere köyünden <a href=vatandaşların tahliyesi için jandarma ekipleri gözetiminde çalışma yürütülüyor. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, güvenli alanlara alınıyor.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada Kayadere köyünün ardından Damyeri mevkinin tedbir amaçlı boşaltıldığını duyurulurken, yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşların da teyakkuzda olmalarının önemli olduğu belirtildi.

"><p><strong>

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Aktaş, gazetecilere, tedbir amaçlı köyü boşaltma kararı aldıklarını söyledi.

"><p>Köyde yaşayanları il merkezindeki Terzioğlu Yurdu'nda <a href=misafir edeceklerini belirten Aktaş, "Vatandaşlarımızın kendi mal ve can güvenliği açısından dikkatli olmaları çok önem arz etmekte." dedi.

"><p>Vali Aktaş, civar köylerde şu anda tehlike görülmediğini <a href=ancak rüzgarın etkili olduğunu dile getirdi.

"><p>Bu nedenle önlem aldıklarını aktaran Aktaş, olarak trafiğe kapatmış bulunuyoruz. Yolu kullanacak vatandaşlarımızın alternatif güzergahları kullanmaları önem arz etmekte." diye konuştu.

"><p>Söndürme <a href=çalışmaları için orman teşkilatının tüm imkanlarını seferber ettiğini, en kısa sürede kontrol altına alınmaya çalışılacağını anlatan Aktaş, yangın nedeniyle şu ana kadar can kaybı veya yaralanan olmadığını sözlerine ekledi.

"><p><strong>İZMİR'DE SON DURUM!</strong></p><p> </p><p>İzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda <a href=çıkan yangın, karadan ve havadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.

"><p>İzmir'in Ödemiş <a href=ilçesi Karadoğan ve Köseler Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda saat 11.32 sıralarında başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ilk müdahaleyi 11.45'te yaptı.

"><p>2 helikopter, 9 arazöz, 3 su ikmal <a href=aracı ve 1 dozer ile havadan ve karadan müdahale edilen yangın saat 13.15'de kontrol altına alındı.

"><p>Bölgede soğutma çalışmalarının <a href=devam ettiği ifade edildi.

"><p><strong>KAZDAĞLARI</strong></p><p> </p><p>Balıkesir'in Edremit <a href=ilçesinde Kazdağları eteklerindeki eski çöplük alanın üst kısmındaki ormanlık bölgede bilinmeyen bir nedenle başlayan ve rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayılan yangın havadan ve karadan müdahale ile söndürüldü.

">

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale Kepez bölgesindeki orman yangını nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiğinin, geçici olarak çift yönlü trafiğe kapatıldığını açıkladı.

Boğaz, 21.30'da yeniden gemi geçişine açıldı.

"RÖMORKÖLER OLASI BİR MÜDAHALE İÇİN TEYAKKUZA GEÇİRİLDİ"

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait römorkörler, yangının deniz kenarına inmesi durumunda olası bir müdahale için teyakkuza geçirildi." ifadeleri de kullanıldı.

"6 KÖY BOŞALTILDI, CAN KAYBI YOK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 15 kilometrelik hatta devam ettiğini belirterek, "6 köy boşaltıldı. Şu ana kadar can kaybı yok" açıklamasını yaptı.

Çanakkale'de yangın nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a yükseldi.

4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale'deki orman yangınında dumandan etkilenin 4 kişinin tedavisinin sürdüğünü, yangın nedeniyle 23 ambulans ve 4 Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibinin (UMKE) yer aldığı 85 sağlık personelinin görevlendirildiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün saat 12.54'te Çanakkale merkezde başlayan orman yangınında 4 kişi dumandan etkilenmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Yangın sebebiyle 23 ambulans ve 4 UMKE timi ile toplam 85 sağlık personeli görevlendirmesi yapılmıştır. Çanakkale halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

36 HAVA ARACIYLA MÜDAHALE EDİLİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'de çıkan orman yangınına 421 personel, 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinesiyle müdahale edildiğini, Başkan Okay Memiş'in de bölgeye hareket ettiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Çanakkale Damyeri mevkisi yakınlarındaki orman yangınına müdahale edildiği belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı,

Yangının, belediyeler ve özel idarelerden toplam 421 personel, 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinesiyle söndürülmeye çalışıldığı ifade edildi.

Orman yangını nedeniyle bölgedeki 6 köyün AFAD koordinasyonunda, jandarma ekiplerince tahliye edildiği, 3 köyde ise vatandaşları tahliye çalışmalarının sürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AFAD Başkanı Vali Okay Memiş bölgeye intikal etmektedir. Yangın bölgesindeki çalışmalara destek vermek amacıyla Tekirdağ AFAD İl Müdürü ile ekibi bölgeye yönlendirilmiştir. Çan kara yolu tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz."

BURSA'DA DA YANGIN

Bursa'nın Karacabey ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İlçeye bağlı Hayırlar ve Ekinli mahalleleri yakınlarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için olay yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ile çevre belediyelere bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yangın bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına müdahalenin sürdüğünü söyledi.

ÇIKIŞ NEDENİ BİLİNMİYOR

Yangını söndürmek için herkesin cansiperane çalıştığını vurgulayan Özkan, "Yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilgimiz yok. Sigara izmariti de olabilir. Bütün vatandaşlarımızı bu yaz günlerinde, bu sıcak havalarda milli servetlerimizi korumaya davet ediyoruz, dikkatli olmaya davet ediyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?