USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Çalışmalarıyla dikkat çeken dernek: BURÇ-DER

Gaziantep’te faaliyet gösteren Burç Yöresini Kalkındırma Derneği (BURÇ-DER), çalışmaları ve başarıları ile dikkat çekiyor. BURÇ-DER Başkanı Mehmet Küçük, yaptıkları çalışmaları Mega TV’yi ziyaret ederek anlattı.

Çalışmalarıyla dikkat çeken dernek: BURÇ-DER
03-09-2018 19:23
Google News
Mega Medya Genel Müdürü ve Gaziantep Basın Cemiyeti (GBC) Başkanı Arif Kurt’u ziyaret eden Burç Yöresini Kalkındırma Derneği (BURÇ-DER) Başkanı Mehmet Küçük, Mega TV’ye konuk olarak faaliyetlerini anlattı.

BURÇ-DER’in bünyesinde 60 köy olduğunu söyleyen Mehmet Küçük, dernek bünyesinde görev alan muhtar sayısının ise 85 olduğunu ifade etti. 

"AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK"

Amaçlarının bölgede birlik ve beraberliği sağlamak olduğunun altını çizen Küçük, “Biz, kuruluş yılımızdan beridir Burç bölgesinde birliği ve beraberliği sağlamayı amaçlıyoruz. Bu şekilde de kalkınmayı hedefliyoruz” dedi.

AFRİN’DE MEHMETÇİĞİ ZİYARET EDEN İLK DERNEK

Çalışmalarını ve elde ettikleri başarıları bir bir anlatan Küçük, “Biz yıllardır aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz de. Sayısız çalışmamız ve başarımız oldu ama ben öne çıkanları anlatmak istiyorum. Afrin’de kahramanca mücadele eden askerlerimizi ziyaret eden ilk dernek biz olduk. Orada vatan ve bayrak mücadelesi veren kahramanlarımızı yerinde ziyaret ettik. Birçok STK, bizden sonra bölgeye gitti” diye konuştu.

BİR İLKİ BAŞARDILAR

Küçük, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: “Ayrıca Burç merkezde bizim girişimlerimiz sonucu tarihte ilk defa kan bağışı yapıldı. Toplam 100 ünite kan toplandı. Toplanan kan, teröristlerin saldırısında yaralanan kahramanlarımıza verildi. Bunların yanı sıra 22 öğrencimize kurs verdik.”

Küçük, Şahinbey Ziraat Odası Başkanlığına toplam 85 muhtarın oy birliği ile aday çıkardıklarını, başkan adaylarının Ali Çoban olduğunu sözlerine ekledi. Küçük, bu seçimle de yine bölgedeki kalkınmayı ve çiftçilerin sorunlarının giderilmesini amaçladıklarını söyledi.

Bölgecilik yapmadıklarını, bunun aksine amaçlarının tamamen Gaziantep olduğunu belirten Mehmet Küçük, yalnızca Burç bölgesinde değil, ellerinden gelirse tüm bölgeler için çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

BAŞKAN KÜÇÜK’TEN ŞEHRİN İLERİ GELENLERİNE TEŞEKKÜR

Küçük, sözlerini Burç bölgesinin kalkınmasında emeği geçen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve şehrin diğer ileri gelenlerine teşekkür ederek noktaladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?