USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu düdükler İmamoğlu’na çalıyor! İstanbul vapurları için tehlike sinyalleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimler kendi vazifesini ilgilendirmemesine rağmen şehir şehir dolaşıp mitinglerde boy gösterirken, İstanbul’da işçiler günlerdir seslerini duyurmak için düdük eylemi yapıyor. Vapur durdurma grevi ise kapıda!

Bu düdükler İmamoğlu’na çalıyor! İstanbul vapurları için tehlike sinyalleri
30-04-2023 16:39
Google News

Haber7 - ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Şehir Hatları A.Ş’de Toplu İş Sözleşmesi süreci sancılı geçiyor. Türkiye Denizciler Sendikası’nın (Türk Deniz-İş) örgütlü olduğu Şehir Hatları vapurlarında, maaşı asgari ücretin altında kalan ve enflasyona ezdirilen personeller için başlatılan uyarı düdüğü eylemi bugün de devam etti.

BAŞKAN GEZİYOR, İŞÇİLER HAKKINI ARIYOR

TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine itibar etmeyen CHP’nin İBB’deki kurmaylarından “gerçek enflasyon” artı refah payı ve eşit iş-eşit ücret talebinde bulunan Türk Deniz-İş, isteklerine kulak tıkayan İBB’yi protesto ediyor. Şehir Hatları’na bağlı vapurlarda kaptanlar, bir dakika boyunca uyarı düdüğü çalıyor.

Vapur kaptanları her sabah saat 9’da, deniz araçlarında manevra ve uyarı işareti olarak kullanılan düdükleri bir dakika boyunca çalarak İBB yetkililerine ikazda bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında 16 Mart’ta başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 16 Mayıs’ta sona erecek. Arabulucu gibi aşamalarla birlikte süreç haziran ayında tamamlanacak.

EYLEM ARTARAK DEVAM EDECEK

Toplu İş Sözleşmesi sürecine ilişkin basın açıklaması yapan Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı İrfan Mete, “Üyelerimizin geçinebileceği ücretler istiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.

Eylemlerinin hiçbir siyasi amacının olmadığını vurgulayan İrfan Mete, kendilerine denizde %63, karada %67 zam teklif edildiğini söyledi. Mete, 1 Mayıs itibariyle düdük eylemlerinin artarak devam edeceğini kaydetti. Eylemlerden dolayı sendika üyesi vapur kaptanlarına baskı uygulanması durumunda eylemlerinin sertleşeceğini vurgulayan Mete, “Üyelerimiz hiçbir zaman yalnız değildir. Üyelerimiz herhangi bir haksızlığa maruz kalırsa bizler de gereğini yaparız.” ifadelerini kullandı.

MEYDANDA BAŞKA MASADA BAŞKA

HABER7’ye özel açıklamalarda bulunan Türkiye Denizciler Sendikası Şehir Hatları Şube Başkanı Tuncay Yeniay, meydanlarda söylenen sözlerin masaya yansımamasına tepki gösterdi.

Türk Deniz-İş Şube Başkanı Yeniay, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun miting meydanında sarf ettiği, “İstanbul’da yaşayan 4 kişilik bir ailenin hayat standardını sağlayabilmesi için en az 30 bin TL ücret alması gerektiğine” ilişkin sözüne atıf yaptı. Sendika yetkilisi Tuncay Yeniay, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine itibar edilmeyip gerçek enflasyonun yüzde 138 olduğunu savunanların, zam için masaya oturulduğunda enflasyonu TÜİK verileri üzerinden hesap ettiklerine dikkat çekti.

ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?