USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Borsa İstanbul’da gong Fuzul GYO için çaldı

Fuzul GYO, Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong töreni ile borsada işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da gong Fuzul GYO için çaldı
28-07-2023 13:39
Google News
İstanbul

Halka arz sürecini başarıyla tamamlayan Fuzul GYO'nun gong töreni gerçekleştirildi. Yurt içinde büyük ilgi gören, bugüne kadar halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan şirket, yıldız pazarda işlem görmeye başlayacak.

Gong törenine, Borsa İstanbulGenel Müdürü Korkmaz Ergun, Fuzul GYO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Fuzul GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, konsorsiyum liderleri Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin, İntegral Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Cenk Ulukartal ve Fuzul Holding ailesinin temsilcileri katılım sağladı.

"Fuzul GYO, 818 milyon TL halka arz tutarı ile başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir"

Törende konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Fuzul GYO'nun inşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana sayısız konut ve ofis inşa ettiğini ifade etti.

Şirketin aldığı stratejik bir kararla gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşerek, halka arzını gerçekleştirdiğini ve Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığını belirten Ergun, şunları kaydetti:

"Bu stratejik karardan dolayı şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atmıştır. Bu önemli adım ile doğrudan gayrimenkul almak yerine, gayrimenkul sektörüne sermaye piyasası aracılığı ile yatırım yapmayı tercih eden 1,3 milyon yeni ortağa sahip olmuştur. Yeni ortaklarının sorumluluğu, şirketin kurumsal yönetim standartlarını en iyi şekilde uygulamasına katkı sağlayacaktır. Borsa İstanbul olarak halka arz sonrasında da kurumsallaşma açısından da şirketlerimizin yanındayız ve onlara destek olmaya devam ediyoruz. Fuzul GYO, 818 milyon TL halka arz tutarı ile başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir. Halka arzında emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına ve aracı kuruma teşekkür ediyorum. Halka arzın, sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Fuzul GYO’ya Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum."

"Yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi bir anlamda bize gösterilen güvenin teyidi"

Fuzul GYO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal ise Fuzul GYO’nun Borsa İstanbul ailesine katılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Fuzul GYO paylarının bugün itibarıyla yıldız pazarda işlem görmeye başlayacağını bilmek ayrıca gurur verici. Çok başarılı bir halka arz süreci geçirdik. Türkiye’de GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan ilk şirket olduk. Fuzul GYO’nun kalitesini, ülkemiz için yarattığımız değerleri, ilkelerimizi, finansal gücümüzü ve büyümemizi her dönemde destekleyen öz sermayemizi yatırımcılarımıza doğru şekilde aktardığımızı düşünüyorum. Yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi bir anlamda bize gösterilen güvenin teyidi. Bu güvene layık olmak için aynı motivasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?