USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Başkan Kileci “100. Yılımızı kutladığımız Ekim ayında ihracat rakamları 1 Milyar Dolar seviyesini aştı” dedi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), bölgenin Ekim ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Bölge ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre %2,7 oranında artarak 1 Milyar 149 Milyon 575 Bin Dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 6. şehri olan Gaziantep’in ihracatı ise Ekim ayında 904 Milyon 754 Bin Dolar oldu.

Başkan Kileci “100. Yılımızı kutladığımız Ekim ayında ihracat rakamları 1 Milyar Dolar seviyesini aştı” dedi
06-11-2023 15:40
06-11-2023 15:45
GAZİANTEP
Google News

 Ekim ayı ihracat rakamlarını değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci; “Depremin ardından ihracatımız sarsılarak aylık düzeyde 600 Milyon Dolar seviyelerine kadar düştü. Devletimiz ve milletimizin desteğiyle son zamanlarda hızlı bir toparlanma sürecine girerek 1 Milyar Dolar seviyesine tekrar ulaştık. Son 3 ayda gösterdiğimiz bu performansı Cumhuriyet’in 100. Yılımızı kutladığımız ekim ayında da sürdürdük. 10 aylık periyotta ise 9,6 Milyar Dolar ihracata ulaştık. Yeni ekonomi yönetimimizin ihracatçıların lehine açıkladığı kararları memnuniyetle takip ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci asrında yeni başarılara imza atmak istiyoruz.” dedi.

Ekim ayında Bölgedeki diğer illerden ise Mardin'den 151 milyon dolar, Kahramanmaraş’tan 100 milyon dolar, Malatya'dan 43 milyon dolar, Şanlıurfa’dan 37 milyon dolar, Diyarbakır'dan 20 milyon dolar, Adıyaman'dan 13 milyon dolar ve Kilis'ten 8 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

İHRACAT POTANSİYELİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ

Açıklamasında, ihracattaki ve ekonomideki gelişmelerle GAİB’in güncel faaliyetlerine de değinen Kileci: “Bölgenin ihracat potansiyelini arttırmak için çalışmalara devam ediyoruz. İhracat açısından oldukça olumlu geçen Ekim ayı, birliğimiz faaliyetleri noktasında da güzel gelişmelere sahne oldu. Hem online hem yüz yüze eğitimlerimizi sürdürdüğümüz bu ayda Halı İhracatçıları Birliğimizce Tasarlayın Dokuyalım Makine Halısı Tasarım Yarışmasının finalini gerçekleştirildi. Yine Halı İhracatçıları Birliğimizin üyeleri, Ticaret Bakanlığımızın da desteğiyle Malezya ve Avusturalya’da potansiyel ithalatçılarla bir araya geldi. Aynı zamanda Ekim ayında hem Çalışma Bakanımızı hem Ticaret Bakanımızı Birlik binamızda ağırlayıp çeşitli görüş alışverişlerinde bulunduk. Horasis 2023’te ise dünyanın dört bir yanından çok önemli iş insanlarını ihracatçılarımızla bir araya getirdik. Tüm bu faaliyetler ihracatımızı geliştirmeye yönelik önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Biz her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçte de üreterek gelişmeye ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?