USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Erdoğan duyurmuştu, 81 ilde yürürlüğe girecek!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Asrın felaketi sonrası AK Parti'de seçim kampanya süreci ve beyannamesi yeniden masaya yatırıldı.

Başkan Erdoğan duyurmuştu, 81 ilde yürürlüğe girecek!
23-02-2023 08:03
Google News

İstanbul Deprem Acil Eylem Planı, 81 il için yürürlüğe alınacak. Beyannamede, kullanılacak müziklerden mitinglere kadar 2023 seçimlerinin ana maddesi deprem olacak.

2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde can güvenliği, çevre, konut, deprem, Türkiye'nin gelecekteki müdahale süreçleri konuları beyannamede yer alacak.

Depremin etkilediği şehirler yeniden inşa ve ihya edilecek. Yaralar hızla sarılacak. Deprem sonrası zorunlu olarak şehrini terk eden vatandaşlar yeniden memleketlerine dönecek.

'ACİL EYLEM PLANI' FORMÜLÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte deprem bölgesi ziyareti kapsamında Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, "İstanbul'da rahmetli Kadir Topbaş döneminde tamamlanan, ancak daha sonra uygulamaya geçirilmeyen Deprem Acil Eylem Planı'nı valiliğimiz vasıtasıyla yürürlüğe soktuk" demişti.

Bu çerçevede başta İstanbul'daki olası deprem ve ülkede yaşanacak depremlere yönelik, Deprem Acil Eylem Planı masaya yatırıldı. Özellikle İstanbul başta olmak üzere 81 il için yapılacak afet planlarıyla ilgili atılacak adımlar seçim beyannamesinde anlatılacak.

DEPREM REVİZYONU

Deprem felaketi sonrası seçim propagandası için daha evvel yapılan birçok çalışma durdurulacak. Seçim beyannamesine deprem revizyonu yapılacak. AK Parti seçim beyannamesine can güvenliği, çevre, konut, deprem, Türkiye'nin gelecekteki müdahale süreçleri girecek. Vatandaşlara olası depremlere karşı alınacak tedbirler, yapılacak projeler detaylı olarak anlatılacak. Beyannamede ekonomi başlığı da önemini koruyacak.

Depremin ekonomik boyutu ve vatandaşın hayat standartlarını koruyacak önlemler ve ekonomide atılacak yeni adımlar da beyannamede yer alacak. AK Partili yetkililer, "Depremin en büyük etkisi ekonomi. Mali boyutu var. Bir taraftan da hareket getirecek. Bütün bunları detaylandırabiliriz" dedi.

SEÇİM MÜZİKLERİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

AK Parti kurmayları, bu süreçte mitinglerin çoğunun iptal edileceğini ya da yapılacak mitinglerin de minimalize edileceğini aktardı. Seçim müziklerinin de yeniden gözden gerileceği ifade edilirken, özellikle deprem bölgelerinde müzik olmayacağı vurgulandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?