USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başıboş köpekler çocuğun bacağını parçaladı! Her gün yeni bir dehşet: 2 ölü 8 yaralı!

Türkiye'nin ciddi sorunlarından biri olan başıboş köpekler son 4 günde 5 vakaya daha neden oldu. 5 olayda 2 kişi ölürken 8 kişi de yaralandı.

Başıboş köpekler çocuğun bacağını parçaladı! Her gün yeni bir dehşet: 2 ölü 8 yaralı!
10-08-2023 18:09
Google News

Haber7

Türkiye’de henüz çözülemeyen başıboş köpek sorunu can almaya ve yaralanmalara sebebiyet vermeye devam ediyor.

Son 4 gün 5 vaka, başıboş köpek sorununun ciddiyetini ortaya koyarken bu olaylarda 2 kişi ölürken 8 kişi ise yaralandı.

KÜÇÜK ÇOCUĞUN BALDIRINI PARÇALADI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde ikamet etmekte olan ve geçimlerini pazarcılık yaparak sağlayan Kaya ailesi, her hafta olduğu gibi salı günü Serik ilçesinde kurulan pazara giderek tezgah açtı.

6. sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Hasan Basri Kaya da annesi Melek ve ağabeyi Kadir ile birlikte evde yalnız kalmamak için Kadriye Pazarı'na gitti.

Annesi ve ağabeyiyle birlikte öğle yemeği yedikten sonra çikolata almak için tezgahtan ayrılarak markete giden küçük çocuk, markete yaklaştığı sırada köpek saldırısına uğradı.

Bir otomobilin altında gölgede yatmakta olan 3 köpekten bir tanesi küçük çocuğa saldırırken, baldırından ısırarak bir parça et kopardı.

Acı içerisinde kıvranarak anne ve ağabeyinin yanına gelen Hasan Basri Kaya, komşularının aracıyla Serik Devlet Hastanesine götürülürken, burada gerekli aşıların yapılmasının ardından köpeğin ısırdığı yer dikildi.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Hastaneden taburcu edildikten sonra evlerine gelen Hasan Basri Kaya, “Ben hayvanları seven birisiyim. Bir kedi köpek görsem su mama veririm. Ama köpek ısırdığında ve hastanede iğne vurulurken büyük acı çektim. Ben eğer bu köpeğin sahibi varsa ona, yoksa bu köpeklerin sokaklarda başıboş dolaşmasına izin veren yetkililere hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

"EVLAT ACISINI EN AĞIR ŞEKİLDE YAŞADIM"

Anne Melek Kaya, geçimlerini pazarcılık yaparak sağladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Dün çocuklarımla birlikte pazara gittik. Birlikte yemek yedik. Yemeğin ardından ben ortalığı toplarken çocuğum markete gitti. Markete giderken saldırıya uğramış. Geldiğinde kanlar içerisindeydi. Baldırından bir çay tabağı büyüklüğünde kepçe girecek derinlikte et kopmuştu. Çocuğumu kanlar içerisinde baldırından kopan eti sallanır şekilde görünce çıldırma derecesine geldim. Aklımı kaybettiğimi sandım. Ben bu başıboş köpekleri sokağa bırakanlara, aşısını yaptırmadan çıkaranlara, onları sevenlere hakkımı helal etmiyorum. Eğer köpeği seviyorlarsa evinde bahçesinde sevsin, aşısını yaptırsın, yoksa sevmesin. Belediyeye, zabıtaya, bu olaya vesile olan kimseye hakkımı helal etmiyorum. Dün ben evlat acısını en ağır şekilde yaşadım. Çocuğum korkmasın daha kötü olmasın diye bağıramadım, elimi kolumu dudağımı ısırdım durdum. Rabbim böyle bir acıyı kimseye yaşatmasın. Biz böyle bir acıyı yaşadık. Yetkililerden daha sıkı önlemler almalarını ve başkalarının bu acıları yaşamamasını istiyorum.”

"ÇARE BULUNMASINI İSTİYORUZ"

Kardeşini kanlar içerisinde görünce büyük acı ve korku yaşadığını belirten ağabey Kadir Kaya, “Pazarda bulunan pazarcı ağabeyler de bizim acımıza ortak oldular. İş yerini kapatıp bizimle hastaneye gelenler oldu. Ben buradan hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün bizim başımıza gelenin başkalarının başına gelmeden bir çare bulunmasını istiyoruz.” diye konuştu.

HER GÜN YENİ BİR DEHŞET! CANINI ZOR KURTARDI

Aksaray'da Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde işten evine dönen Gökhan Kemal Bozlak'a (35), başıboş iki köpek saldırdı.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Bozlak'ın, bağırarak yardım istemesi üzerine, çevredekiler köpekleri uzaklaştırdı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Bozlak, sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

KÖPEKTEN KAÇARKEN HAYATINI KAYBETTİ

Dün Manisa'nın Demirci ilçesinde Bahçeler Mahallesi'nde 3 tekerlekli elektrikli motosikletiyle seyir halindeyken başıboş köpeklerin saldırısından kaçan Ahmet Dayı isimli genç, direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaza yapan genç adam başını beton zemine çarparak hayatını kaybetti.

MUHTARA SALDIRDILAR

Kocaali Ağalar Mahallesi muhtarı Barış Konyalı başıboş köpeklerin saldırısı sonrası yaralandı. Kocaali Devlet Hastanesi’nde yaraları pansuman edilen Konyalı aşılandı. Konyalı hastanedeki fotoğrafını paylaşırken “Sokak köpekleri saldırıyor, bunlara acil çözüm bulunması gereken bir durum.” dedi.

UÇURUMDAN UÇTULAR

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 7 Ağustos’ta patpat olarak adlandırılan tarım aracı, yola aniden çıkan köpeğe çarptıktan sonra kontrolden çıkarak 30 metre uçurumdan aşağı uçtu. Kazada 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Ayvacık ilçesi Orta Mahalle Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Asım Beşikçi idaresindeki patpat diye tabir edilen tarım aracı, seyir halindeyken, iddiaya göre yola aniden köpek çıktı. Sürücüsünün ani manevrasına rağmen tarım aracı köpeğe çarptıktan sonra savrularak şarampole yuvarlandı. 30 metre yükseklikten yuvarlanan aracın üzerinde bulunan 6 kişi çevreye savruldu. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan sürücü Asım Beşikçi ile birlikte araçta bulunan Resul Beşikçi, Emine Aydağ, İpek Aydağ, Türkan Aydağ ve Efe Beşikçi, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Ayvacık Devlet Hastanesi ve Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Türkan Aydağ, kaldırıldığı Ayvacık Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

ŞANLIURFA'DA KUDUZ PANİĞİ

Urfa Pusula'da yer alan habere göre; Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde geçtiğimiz günlerde görülen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kuduz vakasının ardından bu kez Bozova ilçesinde bu kez görüldü. İlçeye bağlı Akmağara Mahallesinde yaklaşık bir hafta önce köpeklerden alınan numunelerde kuduz vakasına rastlandı.

Söz konusu tespitin ortaya çıkmasıyla birlikte Bozova Kaymakamlığı mahallede karantina uygulama kararı aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?