USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Banka 'keserim' dedi; mahkeme 'kesemezsin' dedi: Emekli maaşına 'hacizde' emsal karar

Ankara'da emekli olduktan sonra bir bankadan kredi çeken mağdur, bankanın kendisine bildirmeden emekli maaşından kesinti yapması üzerine konuyu yargıya taşıdı.

Banka 'keserim' dedi; mahkeme 'kesemezsin' dedi: Emekli maaşına 'hacizde' emsal karar
19-11-2022 11:44
19-11-2022 11:49
GAZİANTEP
Google News
Ankara'da emekli olduktan sonra bir bankadan kredi çeken mağdur, bankanın kendisine bildirmeden emekli maaşından kesinti yapması üzerine konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kesintiyi sadece icra dairelerinin yapabileceğini söyleyen mağdur avukatı, "Mahkeme bir icra takibi olmadan yapılan 4’de 1’lik kesintinin geçersiz olacağına, icra takibinden de sonra kişinin emekli maaşının gelip muvafakat verdikten sonra kesilebileceğini ifade etti." diyerek davayı bu şekilde kazandıklarını belirtti.
Ankara’da emekli olduktan sonra bir bankadan 2017 yılında ihtiyaç kredisi kullanan mağdur K.M. herhangi bir bildirim yapılmadan maaş günü hesabına yatan paranın 4’de 1’lik kısmının kesildiğini görünce şoke oldu.
Ardından bu olayın yasal olmadığı üzerine başvurular yapan K.M. dikkate alınmadı. Son çareyi avukata başvurmakta bulan K.M. Avukatı Fırat Bilici ile görüştükten sonra 2022’nin Mart ayında Ankara 1. Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Avukat Bilici tüketici hakem heyetine başvurduklarını heyetin kendilerini haksız bulduğunu ve bu cevaba itiraz ettiklerini belirtti. Mahkeme heyeti ise herhangi bir şekilde muvafakat verilmediği için bu kesintinin geçersiz olduğuna karar vererek, mağduru haklı buldu.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?