USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Seyahat süresi 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek

Ekonomi - Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Nurdağı deprem bölgesini ziyaret edecek, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varyantı Demir Yolu Tüneli Işık Görme Töreni'ne katıldı. Bakan Uraloğlu hat sayesinde 60 dakikalık yolun 10 dakikaya düşeceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu: Seyahat süresi 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek
01-08-2023 13:39
Google News

Türkiye'nin ulaştırma alanındaki dev yatırımları devam ediyor. Hava, kara, deniz yollarında büyük mesafe kat eden Türkiye, şimdi de yerel bağlantıları sağlayacak olan hızlı tren hatlarını birer birer devreye alıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Nurdağı deprem bölgesini ziyaret edecek, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varyantı Demir Yolu Tüneli Işık Görme Töreni'ne katıldı.

Bakan Uraloğlu hat sayesinde 60 dakikalık yolun 10 dakikaya düşeceğini belirtti.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamaları şöyle:

Deprem bölgesinden bir gün bile olsun ayrılmadık. Diğer projelerin takibi için gitsek de sürekli bölgeye geldik. Ulaştırma Bakanlığı olarak deprem nedeniyle bölgedeki mevcut demiryollarındaki hasarların giderilmesi için çalışmaları ivedilikle hayata geçirdik. Deprem hasarlarının giderilmesi projesini 2023 yılı yatırım programına aldık. Yüzyılın en büyük felaketinde yüzyılın dayanışmasını sergiledik. Türkiye'nin önünü açan yatırımlar yaptıysak bundan sonra da hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 

2003'ten bu yana demiryollarına çok büyük yatırımlar yaptık. YHT'ler yaptık, ana hatları modernize ettik, elektrikli ve sinyalli hale getirerek kapasitelerini artırdık, rekorlar kırdık. Yatırımlarımız ile önemli projelerin kilometre taşlarını döşedik.

9500 metrelik iki tüp tünelin inşaatına devam ediyoruz, bugün bizler için önemli proje. Bahçe-Nurdağı hızlı treni 32 kilometren 17 kilometreye çıkacağız, hızı 160 kilometreye çıkacağız. Yolcu seferleri 60 dakikadan 10 dakikaya düşmüş olacak.

Gaziantep üretim, istihdam ve ihracatta ülkemizin önemli yerleri arasında yer almaktadır. 2003 yılından bu yana 54 milyar lira yatırım yaptık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP EDİN...
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
ANKET TÜMÜ
Gaziantep'te hangi belediyeyi daha başarılı buluyorsunuz?